MENIU

Reacția PSD după condamnarea la închisoare a lui Ionel Arsene - Articolele din statut care îl vizează

Reacția PSD după condamnarea la închisoare a lui Ionel Arsene

PSD a transmis, vineri, o reacţia la condamnarea definitivă a lui Ionel Arsene. Aceștia au trimis un citat din Statutul formaţiunii, respectiv articolul care prevede cine nu poate avea calitatea de membru. Una dintre prevederi face referire la ”persoanele lipsite de drepturi electorale”.

Reprezentanţii PSD au transmis presei citate din Statutul formaţiunii, respectiv articolele 23 şi 24, care stabilesc cine nu poate fi membru de partid.

”ARTICOLUL 23: Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat:

(1) Persoanele lipsite de drepturi electorale, cu excepţia celor precizate la Art. 13.

(2) Persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică.

(3) Persoanele care au suferit condamnări pentru trădarea intereselor ţării, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă sau pentru alte fapte antisociale grave.

(4) Persoanele compromise moral şi politic.

(5) Persoanele care promovează violenţa, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, şovinismul, separatismul etnic sau teritorial şi orice alte idei ori acţiuni extremiste sau contrare intereselor naţionale, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, se arată în documentul transmis de PSD.

Ionel Arsene, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de ÎNCHISOARE cu executare - Baronul PSD ar fi fugit din țară

Articolul 24 al Statutului PSD prevede: „Membrii de partid care au atribuţii sau activităţi politice permanente, precum şi membrii de partid care se implică activ şi constant în activitatea curentă sau electorală a partidului, sunt militanţi ai PSD”.

Mai multe articole despre:
reactie psd ionel arsene condamnare