MENIU

Reacția Poliției în cazul mascaților care au greșit adresa la percheziții - Georgian Drăgan: „Vor fi dispuse măsurile legale”

Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului general al Poliției Române, a declarat, joi, că au fost dispuse verificări în cazul mascaților care au descins la adresa greșită și au amenințat o femeie și pe fiica acesteia. Acesta a menționat că se verifică dacă a fost respectată procedura și se vor dispune măsuri în funcție de rezultat.

„Vă pot transmite că după apariția imaginilor în spațiul public, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări prin direcția Control Intern, în urma cărora vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Adresez scuze familiei vizată de această acțiune a polițiștilor de la Transporturi. A fost vorba despre o acțiune de amploare, au fost efectuate peste 200 de percheziții la persoane bănuite că au falsificat diplome și certificate de calificare profesională. Într-adevăr, există o procedură foarte clară în ceea ce privește documentarea locațiilor în care polițiștii urmează a intra la percheziții, tocmai asta se întâmplă acum, colegii mei verifică dacă s-a respectat procedura, dacă s-a făcut ca la carte, însă dacă s-ar fi făcut, cu sigranță nu se intra în curtea acestui imobil.

Percheziția a fost emisă pentru nr. 26, acolo am înțeles că ar fi o discuție la nivel cadastral, a fost un imobil care ulterior a fost partajat, doamna deține imobilul cu nr. 26 A, iar percheziția a fost efectuată ulterior la numărul 26, adică în spatele acestui imobil.

Din datele transmise de polițiștii de la Transporturi, nu au fost amenințate cu arma, însă nu aș dori să afirm eu asta, vor fi verificate toate aspectele și vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului general al Poliției Române, la Realitatea PLUS.

Mascații Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române au descins în dimineața zilei de miercuri, 3 martie, la o adresă greșită din Clinceni, județul Ilfov.

O femeie și fiica ei au fost trezite cu noaptea în cap de mascați, care le-au distrus ușa și le-au imobilizat folosind violența.

Proprietara i-a urmărit pe cei din forțele speciale în timp ce-i părăseau proprietatea și le-a cerut cu vehemență să-i explice ce s-a întâmplat. Unul dintre polițiștii care apar pe filmare se recomandă a fi comisar-șef la Poliția Transporturi.

Mai multe articole despre:
georgian dragan perchezitii adresa gresita