MENIU

Reacţia lui Trump după valul de atentate anti-creştine din Egipt

Statele Unite condamnă cu putere atentatele teroriste de duminică din Egipt.

Președintele american, Donald Trump, s-a arătat întristat de atentatele comise duminică împotriva a două biserici copte din Egipt și și-a exprimat încrederea că omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, va răspunde de o manieră corectă, transmite EFE.

Potrivit sursei citate, Trump a scris pe Twitter: "Atât de trist să aud despre atacurile teroriste din Egipt. Statele Unite le condamnă cu putere. Am o mare încredere că președintele al-Sissi va gestiona situația corect".

Trump și al-Sissi s-au întâlnit în urmă cu o săptămână la Casa Albă pentru a discuta, între altele, despre combaterea jihadismului grupării Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Duminica Floriilor din Egipt.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a anunțat duminică seara că va fi instituită "starea de urgență pentru trei luni", după atentatele cu bombă contra a doua biserici copte, soldate cu cel puțin 44 de morți și peste o sută de răniți, potrivit Agerpres.

Primul atac a vizat o biserică creștină coptă din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, iar al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creștine Sfântul Marcu din orașul Alexandria.

Mai multe articole despre:
Egipt Donald Trump atentate egipt