MENIU

Reacție oficială după anunțul șocant al RADET: agentul termic NU va fi oprit

<p>RADET</p>

Agentul termic nu va fi oprit în această iarnă în Capitală, a declarat, vineri, ministrul în exerciţiu al Energiei, Andrei Gerea, după ce RADET a anunţat că Bucureştiul ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, ca urmare a unei datorii a ELCEN către Romgaz.

"Vreau să repet un mesaj pe care l-am transmis şi până acum: dau asigăruri bucureştenilor că nu va fi oprit agentul termic în această iarnă. Avem consultări permanente, sunt discuţii, toată lumea a înţeles, de la furnizorii de gaze până la furnizorii de agent termic, că trebuie făcut un efort pentru ca bucureştenii să nu sufere din cauza unor datorii istorice acumulate de RADET", a transmis Gerea, printr-un comunicat al ministerului.

Andrei Gerea a afirmat că respinge încercările de manipulare sau politizare ale acestui subiect.

"Respingem cu fermitate orice încercări de manipulare sau de politizare a acestui subiect, mai ales în această perioadă de efervescenţă socială, şi facem apel la responsabilitate din partea tuturor părţilor. Respingem orice fel de tentativă de alarmare gratuită a populaţiei. Ne vom face datoria până când vom preda mandatul la ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, în aşa fel încât să nu existe, cel puţin din punctul de vedere al furnizării agentului termic, probleme în această iarnă. Sperăm în continuare la o atitudine responsabilă şi de colaborare din partea RADET şi a Consiliului Municipal", a completat Gerea.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat, vineri după-amiază, că Bucureştiul ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, după ce Romgaz a comunicat ELCEN că sistează furnizarea gazelor naturale, începând de vineri, ora 12.00. RADET nu preciza dacă Romgaz a procedat la oprirea gazelor sau nu.

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că Romgaz nu a întreruput livrările de gaze naturale către ELCEN, fiind vorba doar despre un avertisment.

"Avem căldură şi apă caldă la nivelul solicitărilor făcute de RADET. Romgaz a notificat că dacă nu plătim astăzi ne întrerupe gazele. A fost doar un avertisment", a afirmat Nicolaescu.

El a spus că ELCEN va semna un nou contract cu Romgaz în continuarea celui actual.

Mai multe articole despre:
RADET ministru energiei