MENIU

Reacția lui Donald Trump la atacul armat de la Washington. Ce i-a transmis congresmanului împușcat

Mai multe persoane, printre care congresmanul Steve Scalise și un consilier al său, au fost împușcate de către un atacator care a deschis focul cu o mitralieră, pe un teren de base ball din Virginia, miercuri dimineață, înainte ca poliția să-l doboare. Donald Trump și-a exprimat susțierea pentru victime și anunță că Scalise, deși rănit grav, își va reveni complet. 

Mai multe persoane, printre care congresmanul Steve Scalise și un consilier al său, au fost împușcate de către un atacator care a deschis focul cu o mitralieră, la un meci de base balls din Virginia, miercuri dimineață, înainte ca poliția să-l doboare. Donald Trump și-a exprimat susțierea pentru victime și anunță că Scalise, deși rănit grav, își va reveni complet.

Congresmanul a fost rănit la șold și supus unei intetvenții chirirgicale.

Incidentul a avut loc la Simpson Field din orașul Alexandria, în apropiere de Washington DC. Individul care a tras a fost împușcat de poliția Capitoliului, apoi a fost reținut și dus la spital, au afirmat oficialii. Senatorul Mike Lee a declarat pentru Fox News că individul ar fi fost ucis.

„Congresmanul republican Steve Scalise din Louisiana, un adevărat prieten și patriot, a fost grav rănit, dar se va recupera pe deplin. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de el”, a declarat Trump pe contul de Twitter.

„Vicepreședintele și cu mine suntem conștienți de incidentul din Virginia și monitorizăm îndeaproape evoluția”, a menționat președintele Trump într-o declarație.

„Suntem profund întristați de această tragedie. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu membrii Congresului, personalul lor, poliția Capitolului, cei care au răspuns în primul rând și toți ceilalți afectați".

Departamentul de Securitate Internă a monitorizat episodul, iar FBI s-a implicat, de asemenea, în soluțuinarea atacului. Reprezentantul texan, Roger Williams, fost văzut că a fost luat de pe teren pe o targă, dar a fost rănit în timp ce a sărit din tribună, când au izbucnit împușcăturile.