MENIU

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică: "Măsurile de relaxare vor duce la scăderea vaccinării". Află MOTIVUL

Răzvan Cherecheș, profesor sănătate publică

Razvan Cherecheș, profesor de sănătate publică, spune că măsurile de relaxare luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus "trebuie să fie în concordanță cu rată de incidența". Cu toate astea, expertul avertizează că măsurile vor duce "la scăderea vaccinării", și asta deeoarece autoritățile nu au venit cu facilități pentru persoanele vaccinate. 

"Dacă ar fi existat facilități, ar fi fost un motiv suplimentar că oamenii să se vaccineze. Persoanele vaccinate au șanse în proporție de doar 10% să se infecteze sau să transmită infecția cu virusul SARS-CoV-2, au șanse 0 de simptome agresive, internare, deces, de aceea ar putea sta și la interior fără mască.

Ar fi nevoie de o companie de informare coerentă privind vaccinarea, în care să fie alocat buget. Ar trebui întrebat Guvernul câți bani a alocat pt informarea populației, așa cum se întâmplă în urma campaniilor electorale, partidele vin și anunță (...), lucru care se vede în ritmul de vaccinare", a afirmat Cherece;, pentru Realitatea PLUS.