MENIU

Râzi de sintagma "apă plată cu lămâie"? Rău faci! Iată câte beneficii are

Cine doreste să își înceapă ziua cu un strop de prospețime și cu siguranța faptului că a mai făcut un mic pas spre un stil de viață sănatos nu trebuie decât să bea un pahar de apă cu lămâie.

Vă va aduce o mulțime de beneficii pentru sănatate, vă va feri de răceli și vă va întari imunitatea. Pentru ca această bautură are un efect diuretic, va contribui la eliminarea toxinelor și la menținerea unui tract urinar sănătos.

Lămâia conține acid citric și acid ascorbic, care înlesnesc alcalinizarea sângelui, ceea ce va conduce la menținerea unui PH echilibrat. Apa cu lămâie la temperatura camerei este un excelent stimulent pentru ficat, dar are și capacitatea de a curăța intestinele. Împrospătează respirația și vă scapă de stările de mahmureală, curață pielea și previne îmbătrânirea prematură a acesteia.

De asemenea, vă ajută să pierdeți din kilogramele în plus. Este arhicunoscut obiceiul fotomodelelor de a bea apă cu lămâie. Numeroase studii științifice relevă faptul că apa cu lămâie ajută la regenerarea celulei, ceea ce duce la un ten luminos și sănătos, curăță pielea, vă scapă de acnee și împiedică formarea ridurilor. Alte asemenea cercetări arată faptul că apa cu lămâie ajută chiar și la îmbunătățirea stării de spirit, la stările de depresie sau anxietate.

Nu în ultimul rand, paharul de apă cu lămâie băut dimineața înainte de micul dejun vă va ameliora indigestiile, stările de greață și senzațiile neplăcute de balonare. Beneficiile apei combinate cu lămâie sunt cunoscute de când e lumea, iar explicația acestui lucru este una foarte simplă. Apa hidratează, iar lămâile au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și intăresc sistemul imunitar. În plus, lămâia conține Vitamina C, Vitamina A, magneziu, calciu, pectină, antioxidanți și o mulțime de alți nutrienți.

Pentru o bună detoxifiere este bine ca această băutură să fie consumată călduță sau la temperatura ambientală, cu aproximativ jumătate de oră înainte de micul dejun. Apa, împreuna cu câteva felii de lămâie și un strop de zeamă înseamnă atât de multe beneficii încât ar fi păcat sa nu fie introdusă în rutina dumneavoastră zilnică.

Mai multe articole despre:
fresh refresh