MENIU

Războiul continuă în PSD. Dragnea şi Firea se luptă prin şantaje reciproce

Liviu Dragnea a câştigat clar disputa cu rivalii săi din partid, însă conflictul nu s-a stins.

Răzvrătiţii din PSD îl ameninţă pe Liviu Dragnea că vor bloca activitatea parlamentară, în timp ce liderul PSD o ameninţă pe Firea că-i dinamitează majoritatea în Consiliul General al Capitalei, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul".

Unii lideri din teritoriu, care iarna trecută îl criticau dur pe Dragnea, s-au răzgândit şi au pus umărul la victoria zdrobitoare a liderului PSD.

Surse politice au declarat că Paul Stănescu, Gabriela Firea, Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu l-au ameninţat pe liderul PSD că vor bloca toate proiectele de lege în Camera Deputaţilor. Cei patru, ca şefi de organizaţii, controlează cam 20-30 de aleşi PSD, deci ar putea strica majoritatea PSD-ALDE din Parlament, cu scopul de a-l presa pe Liviu Dragnea să demisioneze.

„A fost doar o bătălie scurtă câştigată. Din punctul meu de vedere, până de sărbători domnul Dragnea va pica, nu-l apucă sărbătorile de iarnă. Este o persoană cu anumite probleme şi nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina. Lumea este sătulă", a declarat deputatul PSD Răzvan Rotaru pentru Mediafax.

Însă şi Liviu Dragnea are un as în mânecă. Liderul PSD i-a transmis Gabrielei Firea că, dacă va continua să-l atace, va rămâne primar doar cu numele, fără să mai poate lua vreo decizie în Primăria Capitalei. În acest moment, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei stă într-un singur vot.

Dragnea a ameninţat-o pe Firea că ALDE nu va mai vota alături de PSD în Consiliul General, astfel încât proiectele iniţate de ea vor pica la vot. ALDE are patru consilieri generali, deci, în condiţiile în care Tăriceanu se aliază cu Dragnea împotriva Gabrielei Firea, primarul Capitalei va avea doar un rol decorativ.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Gabriela Firea