MENIU

Războiul ar putea înceta - Occidentul a impus condițiile de capitulare Rusiei - Putin trebuie să renunțe la toate teritoriile ocupate

Vladimir Putin profi media

Occidentul i-ar fi oferit președintelui rus Vladimir Putin condiții de capitulare, susține un expert în politică rusă, care are legături cu Kremlinul. Informația vine în contextul în care soldații ruși pierd tot mai mult teren, în fața ucrainenilor. 

Profesorul rus, Valery Solovey, susține că propunerea a fost discutată între Kiev și aliații săi occidentali înainte să fie prezentată cercului de apropiați ai lui Putin. Potrivit acestuia, Occidentul și Rusia ar fi ajuns deja la un acord. Astfel, Rusia ar renunța la toate teritoriile din Ucraina, cu excepția Crimeei. Peninsula va deveni zonă demilitarizată, susține Solovey.

De asemenea, Rusia ar trebui să renunțe la prezența sa militară în regiunea transnistriană, în timp ce Ucraina ar trebui să nu adere la NATO timp de cel puțin 7 ani. În schimb, liderul de la Kremlin ar scăpa de acuzațiile penale pentru crime de război și i se va permite să rămână la putere.

În ultimele zile, Rusia a cerut o revenire la masa negocierilor, iar între timp sunt voci care susțin că Washingtonul face presiuni discrete asupra Kievului. 

Mai multe articole despre:
vladimir putin crimeea ucraina