MENIU

Război Ucraina. Soldații ruși se revoltă în Harkov, îndemnați de rude - Interceptări de pe front. Detalii incredibile. AUDIO

Război Ucraina. Soldații ruși se revoltă în Harkov - Interceptări de pe front. Detalii incredibile Foto: DW.com

Ucrainenii anunță că este posibilă o revoltă în rândul soldaților ruși care se află în Harkov. Aceștia sunt nemulțumiți de comandanții lor și de condițiile în care sunt obligați să lupte de peste două luni de zile. 

Soldații ruși din Harkov nu mai au încredere în comandanții lor în timp ce ei își riscă viața în orașele din Ucraina și se pregătesc de o revoltă, susține presa ucraineană, care citează Serviciul ucrainean de Securitate.

Despre asta se discută în noile convorbiri telefonice ale invadatorilor pe care SBU a reușit să le intercepteze.

Rudele celor care luptă pe frontul din Ucraina sunt cele care îi îndeamnă să se răzvrătească împotriva comandanților, în convorbirile pe care le au. 

Un soldat rus îi descrie tatălui său cum încearcă să supravieuiască în regiunea Harkov împreună cu unitatea sa: „Stăm în picioare, se trage asupra noastră, iar comandantul regimentului ne spune <<Nu vă retrageți!>>, însă el stă undeva acolo, pe o canapea, probabil că bea...”, potrivit Unian.net, care relatează o înregistrare dată publicității de SBU.

Tatăl soldatului s-a plâns de propaganda rusă și i-a sugerat fiului său „să se răzvrătească”, potrivit înregistrării difuzate de Unian.net.  AUDIO - AICI.

„De îndată ce poți, să-ți dai jos epoleții, nu dau doi bani pe comandantul tău de batalion sau comandantul de brigadă. Stau și ascult această nebunie, dar nu o pot înghiți. Ne spun în fiecare dimineață la TV despre o noua armă de care toata Ucraina s-a speriat imediat ce au văzut-o. Aș scuipa în televizor... Acest monstru... Un șobolan de buncăr”, ar fi spus tatăl soldatului rus.