MENIU

Război Ucraina. Măsuri disperate în RUSIA - A început mobilizarea voluntarilor, pentru salarii de 6.000 de dolari

Război Ucraina. Măsuri disperate în RUSIA - A început mobilizarea voluntarilor, pentru salarii până la 6.000 de dolari

Rusia a început „mobilizarea voluntarilor” pentru a acoperi lipsa soldaților de pe frontul din Ucraina. Kremlin a ordonat o mobilizare „federală”, în cele 85 de regiuni, pentru a evita mobilizarea generală. Sunt oferite salarii de până la 6.000 de dolari pentru cei care spun prezent la convocarea de la Kremlin. Nu toate regiunile vor să lupte în Ucraina. Peste 150 de soldați ruși din Siberia îndepărtată au plecat de pe front chiar la sfârșitul săptămânii trecute și nu vor să mai lupte în Ucriana, în urma condițiilor dificile cu care se confruntă Armata rusă și a numărului mare de decese.

Informațiile despre mobilizarea pe regiuni, în Rusia, pentur a evita mobilizarea generală, apar în ultima analiză actualizată a Institutului pentru Studiul Războiului anunță că regimul de la Kremlin ar fi ordonat deja mobilizarea pe regiunile federale din Rusia. Kremlinul a evitat declararea mobilizării generale sau parțiale, inclusiv pri nactivarea și a rezerviștilor, și ar fi cerut formarea de batalioane de voluntari în regiunile federale pentru a participa la războiul din Ucraina. Un număr de 10 regiuni au răspuns afirmativ până acum mobilizării dictate de Kremlin.

Corespondentul de război rus și blogger Maksim Fomin susține că Rusia a început o „mobilizare a voluntarilor”, în care fiecare regiune trebuie să dea cel puțin un batalion de voluntari.

Este vorba de 85 de regiuni federale, inclusiv din Sevastopol și din Crimeea ocupată. Astfel, trebuie să fie recrutați și stimulați financiar voluntari pentru formarea de noi batalioane care să lece pe frontul din Ucraina.

Oficialii regionali recrutează bărbați cu vârsta de până la 50 de ani, de 60 de ani pentru specialități militare separate. Recrutarea voluntarilor se face pentru contracte de șase luni și se oferă salarii în medie de 220.000 până la 350.000 de ruble pe lună (adică aproximativ 3.750 până la 6.000 de dolari), potrivit ISW.

În regiunile federale separate se oferă și un bonus de înrolare imediată, care este în medie de 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari) emis din bugetul regiunii respective, plus beneficii sociale pentru militari și familiile acestora.

Formarea batalioanelor de voluntari în regiuni a fost confirmată și de mass-media rusă. Astfel că primele batalioane de voluntari s-au format, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, în regiunile Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, în capitala Rusiei - Moscova, Perm, Nijni Novgorod și regiunile Orenburg.

ISW amintește că aceste batalioane de voluntari ar putea genera aproximativ 34.000 de militari noi până la sfârșitul lunii august, dacă fiecare regiune federală va aduce cel puțin o unitate militară de 400 de oameni.

Kremlinul încearcă să recruteze aproximativ 400 de soldați de batalion, care vor avea parte de o lună de pregătire înainte de a fi dislocați în Ucraina. Batalioanele nou formate pleacă în prezent către terenurile de antrenament și probabil își vor finaliza antrenamentul de o lună până la sfârșitul lunii august, dar nu vor fi pregătiți pentru luptă într-o perioadă atât de scurtă, se menționează în analiza ISW.

Numărul de bărbați poate varia, pentru că unele regiuni federale, ca Republica Tatarstan și Cecenia, formează două, respectiv patru batalioane de voluntari.

De asemenea, este posibil ca undele regiuni să nu asigure batalioane de voluntari pentru lupta pe frontul din Ucraina. 

Un caz special ce ar putea să mai apară este plecarea de pe front și revenirea în Rusia a celor trimiși să lupte împotriva Ucrainei.

Este cazul celor din Republica Bureția, din îndepărtata Siberie, care au plecat de pe frontul din Ucraina. Aproximativ 150 de soldați au refuzat să se mai întoarcă la război, în Ucraina. Bărbații s-au întors acasă, în Republica Buriația, în weekend, după un apel video făcut de soțiile lor luna trecută, potrivit The Moscow Times.