MENIU

Război Ucraina. Lukașenko, fidelul lui Putin, amenință Kievul și Occidentul: Dacă îndrăzniți să ne loviți, vom răspunde DECISIV!

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarus

Președintele Belarusului avertizează Kievul și Occidentul că oricine va încerca să-i atace țara, se va confrunta cu un răspuns similar.

„Aș dori să îi avertizez pe adepții liniei dure că în urmă cu mai puțin de o lună, am dat ordin Forțelor Armate să vizeze centrele de decizie din capitalele voastre cu toate consecințele care vor urma. Dacă îndrăzniți să ne loviți, răspunsul veni va fi imediat. Într-o secundă! Avem cu ce să răspundem. Mă pregătesc pentru asta de mult timp. Nu mă voi uita la cine stă în birouri sau în palate. Vom răspunde decisiv!”, a transmis președintele Aleksandr Lukașenko, potrivit agenției de presă Belta, citată de Realitatea PLUS.

Reacția președintelui Belarus vine la scurt timp după ce a acuzat Ucraina că a încercat să-i atace țara cu rachete.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a afirmat sâmbătă că Ucraina a încercat să lovească facilităţi militare de pe teritoriul belarus în urmă cu trei zile, dar că toate rachetele trimise de ucraineni au fost interceptate.

„Ne provoacă. Trebuie să vă spun, în urmă cu trei zile, poate mai mult, o încercare de a lovi facilităţi militare de pe teritoriul belarus a fost făcută de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat președintele Lukașenko.

Dictatorul din Belarus, aliat fidel al lui Putin, a spus din nou că nu există trupe din Belarus care luptă în Ucraina. Însă, se știe că, potrivit informațiilor aliaților occidentali, de la începutul invaziei și dinaintea intrării în Ucraina, Belarus a permis Moscovei să-i folosească teritoriul pentru a-și trimite trupele în Ucraina pe 24 februarie.