MENIU

Război Ucraina - DOVADA neputinței Armatei Ruse: Poduri distruse, pentru a opri contraofensiva forțelor ucrainene

Ucraina acuză rușii pentru distrugerea podurilor pentru a nu fi surprinși de contraatacuri. Ceea ce confirmă slăbiciunile armatei ruse în fața contraofensivei ucrainene în nord-est.  

Pentru prima dată, armata ucraineană a spus că forțele ruse au început să arunce în aer poduri pentru a încetini o contraofensivă ucraineană în nord-est, relatează CNN.

În cea mai recentă actualizare, Statul Major General a declarat sâmbătă că în zona Tsyrkuny și Rusky Tyshky la est de Harkov, „ocupanții au aruncat în aer trei poduri rutiere pentru a încetini acțiunile de contraofensivă ale Forțelor de Apărare”.

CNN precizează că nu a putut verifica independent afirmația.

În ultimele două săptămâni, trupele ucrainene au reluat o serie de sate la nord și la est de Harkov, făcând mai dificil pentru ruși să folosească artileria împotriva orașului și amenințănd că vor interzice liniile de aprovizionare rusești pentru forțele care luptă în Donețk și Lugansk. .

Harkov este aproape de granița cu Rusia și a fost unul dintre primele orașe care au fost atacate când Rusia a invadat.

Statul Major a declarat pentru a doua zi consecutiv că au existat puține acțiuni ofensive din partea forțelor ruse, dar că focul de artilerie și recunoașterea aeriană au continuat.

Unii oficiali ucraineni cred că unitățile ruse fac o pauză înainte de a lansa următoarea fază pentru securizarea întregului Donbas - Donețk și Lugansk.

Dincolo de aceste două regiuni, rușii au continuat să bombardeze orașul Mikolaiv din sud. În nordul orașului, ucrainenii susțin că au distrus „un depozit cu muniție și până la 20 de unități de echipament militar inamic”.

Tensiunile au crescut înainte de 9 mai, cunoscută sub numele de „Ziua Victoriei”, marcând victoria Moscovei asupra Germaniei naziste. Oficialii occidentali au avertizat deja că președintele rus Vladimir Putin ar putea declara oficial război în această zi, permițându-i să mobilizeze rezervele și să intensifice asaltul rusesc. Luni, Putin va fi în Piața Roșie, la parada militară pregătită ca în fiecare an cu acest prilej.

În perioada premergătoare zilei, forțele ruse care ocupă regiunea ucraineană Herson au sporit punctele de control și patrulele, a mai anunțat Statul Major ucrainean.

Adjunctul șefului administrației militare Herson, numit de ruși, Kirill Stremousov, a anunța tdeja că  rezidenții vor avea voie să aibă pașapoarte rusești. Tot vineri, un înalt oficial rus a vizitat regiunea alături de liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk.