MENIU

CRIME de război în Ucraina: Noi dovezi ale MASACRULUI din Bucha - Cel puțin 8 ucraineni, uciși cu sânge rece de ruși | VIDEO

Război Ucraina. Noi dovezi ale ororilor din Bucha - Imagini cu uciderea a 8 voluntari ucraineni, publicate de New York Times

Noi dovezi ale crimelor de război comise de armata rusă în Bucha, din regiunea Kievului. Cotidianul american New York Times a publicat mai multe imagini cu uciderea a cel puțin 8 voluntari ucraineni, la începutul lunii martie. 

Publicația americană New York Times a publicat vineri trei videoclipuri în care se observă cum parașutiștii ruși au executat cel puțin opt bărbați ucraineni în Bucha pe 4 martie, faptă ce probabil va fi încadrată la crime de război.

Videoclipurile din Bucha arată un grup de prizonieri ucraineni conduși sub amenințarea armei de militari ruși - parașutiști, cu puțin timp înainte de a fi executați.

Clipurile, obținute și verificate de The New York Times, au fost filmate pe 4 martie 2022 de o cameră de luat vederi și de un civil care a asistat la acțiunea rușilor, dintr-o casă din apropiere.

Înregistrările arată un grup de 9 ucraineni aplecați, încolonați, ținându-se unii de alții de cureaua de la pantalonii celor din fața lor sau cu mâinile puse peste cap, traversând o stradă. În fața și în spatele grupului se văd doi soldați ruși cu puști. 

Potrivit NYT, opt martori au declarat că după ce grupul a fost dirijat prin spatele unei clădiri de birouri s-au auzit împușcături iar cei 9 nu au mai apărut. 

Imagini suplimentare cu dronă obținute de jurnaliștii de la NYT au confirmat relatările martorilor, arătând trupurile celor din grupul respectiv lângă o clădire de birouri în timp ce soldații ruși stăteau deasupra lor.

Bărbații au fost uciși cu sânge rece potrivit relatărilor martorilor. În imaginile difuzate de NYT se observă cum sunt ținuți cu fața la pământ, printre aceștia observându-se unul îmbrăcat cu un pulovăr albastru distinctiv. Apoi înregistrarea video se termină. Iar mai mulți martori oculari au relatat jurnaliștilor ce s-a întâmplat.

Dintre cele 9 persoane se presupune că doar 8 ar fi fost executați, potrivit investigațiilor la fața locului ale jurnaliștilor americani. Cel de-al nouălea ar fi fost eliberat după ce ar fi declarat că este luptător.  

Grupul de bărbați , despre care se presupune că au fost executați din videoclipuri, a fost identificat și într-o fotografie făcută pe 3 aprilie. NYT susține că prin această anchetă a descoperit „cele mai clare dovezi de până acum” că forțele ruse au executat în mod intenționat ucrainenii din grupul respectiv, fiind , cel mai probabil, catalogată drept crimă de război, notează Insider, care citează NYT.

Rapoartele despre atrocitățile și execuțiile din Bucha au apărut în urma retragerii rușilor, la sfârșitu lunii martie. Ororile de la Bucha au fost descoperite la începutul lunii aprilie. După descoperirile terifiante ale gropilor comune, ale trupurilor neînsuflețite de pe străzile din Bucha s-a decis începerea unui proces împotriva Rusiei pentru crime de război. Oficialii ruși de la cel mai înalt nivel au respins categoric acuzațiile după atrocitățile din Bucha, pe care le-au numit „false”, acuzând chiar Ucraina că „masacrul de la Bucha” este „o înscenare”.