MENIU

Război între procurori în instanță într-un mega-dosar de corupție. E fără precedent

Razboiul procurorilor

Lovitură de teatru în dosarul în care Viorel Hrebrenciuc este condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare. În timp ce procurorul-șef al Secției speciale pentru investigarea magistraților a decis să facă blat cu inculpații, procurorul de ședință și cel general opun rezistență și contestă această măsură.

Secția de investigare a infracțiunilor magistraților (SIIJ), condusă de Gheorghe Stan, proaspăt trimis de PSD la Curtea Constituțională, a cerut luni să retragă apelul în dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță.

Procurorul de ședință în dosarul Hrebenciuc, procuror de la Parchetul General, a solicitat însă instanței să amâne discuția pe cererea secției speciale de a renunța la apel, informează G4media.

Procurorul de ședință a mai arătat că decizia luată de procurorul șef al Secției Speciale este supusă controlului ierarhic exercitat de procurorul general al României. În acest moment, a mai precizat procurorul de ședință, procurorul general nu a luat această decizie.

Procurorul de ședință a mai spus că solicitarea șefului secției speciale a fost intempestivă și că a luat la cunoștință despre această cerere de la unul dintre avocați.

Secția specială care "fură" dosarele de la DNA face BLAT cu infractorii. Cazul Hrebenciuc

Ce înseamnă că SIIJ a retras apelul în dosarul Hrebenciuc-Chiuariu. Procesul continuă pentru trafic de influență în cazul lui Viorel Hrebenciuc întrucât el a făcut apel față de decizia de condamnare de la fond de 2 ani cu executare, au explicat avocatii inculpaților din acest dosar.

Deci chiar dacă SIIJ a retras apelul, procesul față de Hrebenciuc continuă pe apelul inculpatului care speră să fie achitat sau să obțină o condamnare mai mică. În schimb, procesul nu mai continuă față de Tudor Chiuariu, întrucât fostul ministru al Justiției a fost achitat la fond, SIIJ a retras apelul față de decizia de achitare, iar el în mod evident nu formulase apel.