MENIU

Război în Ucraina - Ziua 689: Alarmele aeriene au fost declanșate: val de rachete de croazieră și rachete hipersonice Kinjal trimise de Rusia - LIVETEXT

Război în Ucraina - Ziua 689: BOMBA care distruge rachetele, noua armă a Rusiei - LIVETEXT

Rusia începe să producă în masă o nouă armă de război capabilă să distrugă sistemele de rachete antiaeriene. Este vorba despre o bombă cu dispersie. Anunțul a fost făcut public de presa rusă. 

Potrivit presei, bomba poate și să anihileze vehicule blindate, stațiile radar de la sol, dar și centrele de control al centralelor electrice. Analiștii militari susțin că este rezistentă și la bruiaj și la detectarea radarului, ceea ce face dificilă distrugerea sa.

Potrivit experților, munițiile cu dispersie sunt interzise în peste 100 de țări. Totul deoarece ele lansează cantități mari de bombe care pot ucide orice pe o zonă întinsă. Cele care nu explodează imediat pot reprezenta un pericol timp de zeci de ani.

Însuși președintele rus, Vladimir Putin a declarat în vara anului trecut că Rusia va folosi bombe cu dispersie în Ucraina, dacă va fi necesar. 

Mai multe articole despre:
razboi ucraina rusia front bombardamente