MENIU

Război în Ucraina, ziua 598: Zelenski, mesaj ferm în timpul vizitei în Odesa: "Vom reconstrui tot ceea ce Rusia a distrus" - LIVE TEXT

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media

Ucraina a ajuns, astăzi, în ziua cu numărul 598 de război. 

UPDATE 6:10 - Zelenski a vizitat Odesa: „Vom reconstrui cu siguranţă tot ceea ce Rusia a distrus”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un nou discurs, că Ucraina va reconstrui cu siguranţă tot ce a distrus Rusia. Alături de premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, Zelenski a fost la Odesa, unde a fost informat cu privire la situaţia din regiune şi la eforturile de reconstrucţie, potrivit News.ro.

UPDATE 4:20 - Piloții ucraineni sunt așteptați să înceapă săptămâna viitoare antrenamentele pentru F-16 în SUA

Piloții ucraineni sunt așteptați să înceapă antrenamentul pe avioane de luptă F-16 la o bază aeriană din Tuscon, Arizona, în cursul săptămânii viitoare, a relatat Politico, citând patru oficiali americani.

Un număr mic de piloți care au trecut primele teste de limba engleză după cursuri în Texas se îndreaptă spre baza Morris Air National Guard din Arizona pentru a învăța să piloteze avioanele, a declarat unul dintre oficiali.

La 11 octombrie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat că SUA se va alătura Danemarcei și Olandei în fruntea coaliției de țări care antrenează piloți ucraineni.

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina