MENIU

Război în Ucraina - Ziua 574 - Zelenski declară război economic Poloniei, forțele speciale ucrainene atacă gruparea Wagner în Sudan

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media

Război în Ucraina - Ziua 574 - Lucrurile par să degenereze în conflictul din Ucraina. Volodimir Zelenski a ținut un discurs la Adunarea Generală a ONU.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel puternic liderilor mondiali prezenți la Adunarea Generală a ONU, cerându-le să rămână solidari în fața agresiunii Rusiei. El a subliniat necesitatea ca Moscova să fie contracarată pentru ca atenția globală să se poată concentra asupra problemelor urgente la nivel mondial.

UPDATE 05:23 - Ucraina suspendă importul de fructe și legume din Polonia
Conform publicației poloneze Rzeczpospolita, Ucraina a decis să impună un embargo asupra importurilor de ceapă, roșii, varză și mere provenite din Polonia.

UPDATE 03:45 - Rusia afirmă că a neutralizat drone ucrainene
Ministerul Apărării din Rusia a declarat că forțele sale de apărare aeriană au interceptat și distrus două drone ucrainene deasupra regiunilor Belgorod și Oryol, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

UPDATE 02:47 - CNN: Ucraina posibil implicată în atacul asupra miliției Wagner din Sudan
O investigație recentă a CNN sugerează că serviciile speciale ucrainene ar fi fost în spatele unei operațiuni militare împotriva unei miliții susținute de Wagner în Sudan.

UPDATE 00:00 - Disensiuni între Duda și Zelenski legate de cereale
O întâlnire planificată între președinții Poloniei și Ucrainei, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski, care urma să aibă loc la New York în contextul Adunării Generale a ONU, a fost anulată. Publicația Rzeczpospolita a raportat că motivele anulării sunt legate de un conflict economic dintre cele două țări privind importul de cereale. Cu toate acestea, președintele Zelenski a avut o întâlnire cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Zelenski și Netanyahu au discutat la ONU
La Adunarea Generală a ONU, la New York, a avut loc o întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Zelenski a fost primit cu aplauze la Adunarea Generală a ONU, marcând prima sa prezență la acest eveniment de la invazia rusă din 2022. În discursul său, el a subliniat angajamentul Ucrainei de a se asigura că agresiunile similare nu se vor mai repeta și a criticat Rusia pentru manipularea piețelor alimentare globale și acuzațiile de genocid. De asemenea, Zelenski a subliniat importanța solidarității globale în fața crizelor climatice și a altor provocări majore.

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina volodimir zelenski