MENIU

Război în Ucraina - Ziua 411 - Zelenski vrea cu disperare ca armata sa să intre în posesia sistemelor Patriot - LIVE TEXT

Razboi in Ucraina

Rusia se confruntă cu pierderi majore lângă Avdiivka şi Marinka din regiunea Doneţk. În total, peste 400 de militari ruşi şi-ar fi pierdut viaţa în localităţile de lângă Bahmut. Drept represalii, bombardamentele ruseşti au ucis zeci de civili ucraineni în zi de mare sărbătoare.

UPDATE 21:00 Scurgerea documentelor americane clasificate, în special legate de Ucraina și care par autentice în cea mai mare parte, prezintă un risc „foarte grav” pentru securitatea națională a Statelor Unite, a estimat luni Pentagonul. Mai mulți experți și oficiali americani cred că există posibilitatea ca cineva din SUA să fie sursa.

 

UPDATE 17:20 Rusia şi Ucraina au efectuat luni, 10 martie, un important schimb de prizonieri, 106 prizonieri de război ruşi fiind eliberaţi în schimbul a 100 de ucraineni, au anunţat ambele părţi citate de Reuters, citat de Radio România Actualități.

 

UPDATE 14:00 - Belarusul cere garanții Rusiei că îl va apăra dacă va fi atacat

Belarusul are nevoie de garanţii că Rusia îl va apăra „ca pe propriul teritoriu” în eventualitatea unui atac extern, a declarat luni preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă BelTA, transmite Reuters.

UPDATE 9:00 - Pierderile recente ale ruşilor în Ucraina

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat luni că Rusia a pierdut 178.820 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie anul trecut. Acest număr include 670 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.
 
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 3.637 de tancuri, 7.028 de vehicule blindate de luptă, 5.607 vehicule şi rezervoare de combustibil, 2.750 de sisteme de artilerie, 534 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 282 de sisteme de apărare aeriană, 307 avioane, 292 de elicoptere, 2.323 de drone şi 18 ambarcaţiuni.
 
UPDATE - 7:40 Ruşii continuă bombardamentele în forţă

În ultimele 24 de ore, Rusia a bombardat regiunea Kherson de 78 de ori, trăgând 360 de obuze, a declarat guvernatorul regiunii Kherson, Oleksandr Prokudin, pe Telegram, luni.

UPDATE 03:20 - Ruşii încep să demoleze gara centrală din Mariupol

Trupele ruse demolează gara centrală din Mariupol şi mai multe clădiri din jur, aproape distruse în timpul asediului brutal al oraşului de către Rusia, a declarat consilierul exilat al primăriei oraşului, Petro Andrişcenko, pe Telegram.

UPDATE 02:00 - Ruşii trimit rachete teleghidate în regiunea Herson

„Bombe aeriene ghidate tocmai au lovit satul Novoberyslav din comuna Beryslav. Avioanele de luptă inamice au aruncat şi trei bombe asupra satului Kizomys din comuna Bilozerka”, a declarat guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, pe Telegram.

UPDATE 01:00 - Copii ucraineni răpiţi, pedepsiţi pentru că au refuzat să cânte imnul naţional rusesc

Daria Herasymchuk, consilier prezidenţial ucrainean pentru drepturile copiilor, a declarat că, după ce s-au întors în Ucraina din Rusia, copiii se plâng de bătăi şi alte pedepse pentru că au refuzat să cânte imnul rusesc şi că au menţionat că sunt ucraineni.

UPDATE 00:10 - Rusia, stat terorist în viziunea lui Zelenski

Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a transmis un mesaj în care reclamă faptul că Rusia dovedeşte încă o dată de ce merită eticheta de stat terorist: atacul cu rachete în Duminica Floriilor din oraşul Zaporojie face două victime, dintre care una era o fetiţă de numai 10 ani

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina