MENIU

Război în Ucraina, ziua 398: Explozii la Kiev: apărarea antiaeriană a pus la pământ mai multe drone rusești! Explicția halucinantă a Belarusului privind găzduirea armelor nucleare - LIVE TEXT

Război Ucraina / Foto: Profi Media

Ucraina se află în ziua cu numărul 398 de război. Potrivit primarului Vitali Klitschko, Mai multe explozii au fost auzite luni seara în capitala Kiev. Din informațiile existente până în prezent, apărarea aeriană  Kievului ar fi doborât toate dronele implicate.

UPDATE 23:00 Statele Unite s-au declarat marți în favoarea creării unui tribunal special pentru a judeca „agresiunea” rusă în Ucraina.

UPDATE 21:00 Luptele se intensifică în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie ceea ce crește riscul producerii unei catastrofe, a avertizat șeful Agenției Internaționale pentru energie Atomică. Grossi a mai spus că părțile implicate în conflict aproape au ajuns la un acord privind protecția celei mai mari unități nucleare din Europa.

UPDATE 17:00 - Ministerul Apărării britanic: Rusia a suferit pierderi grele într-o tentativă de a cuceri Avdiivka, susţine 

Rusia a suferit pierderi grele în urma atacurilor sale asupra Avdiivka, un oraş din regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul britanic al Apărării marţi în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina, relatează DPA.

Se crede că un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate într-o tentativă de a încercui Avdiivka, un oraş pe care Moscova încearcă să-l încercuiască şi să-l cucerească dinspre sud.

Regimentul face parte dintr-o formaţiune militară înfiinţată special pentru a susţine războiul din Ucraina, susţin analiştii.

UPDATE 10:20 - Belarusul explică decizia de a găzdui arme nucleare tactice ruse pe teritoriul său

Belarus a declarat marţi că a decis să găzduiască arme nucleare tactice ruse după ani de presiuni din partea Statelor Unite şi aliaţilor lor pentru schimbarea orientării sale politice şi geopolitice, transmite Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că în viitor Moscova ia în calcul să desfăşoare armament nuclear tactic în ţara vecină Belarus, ceea ce a dus la escaladarea tensiunilor cu Occidentul.

UPDATE 8:00 Doi ani de închisoare pentru un tată despărțit de fiica sa din cauza unui desen anti-război

Un procuror rus a cerut luni doi ani de închisoare pentru un bărbat acuzat că a criticat ofensiva din Ucraina și căruia i-a fost retrasă custodia fiicei sale din cauza unei caricaturi anti-război pe care aceasta a desenat-o, potrivit AFP.

UPDATE 7:05 -  Zelenski, după întâlnirea cu şeful AIEA: A ţine ostatică o centrală nucleară timp de mai bine de un an este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla în istoria sectorului energetic nuclear

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă, luni seară, că ”inamicul trebuie să fie tras la răspundere” pentru fiecare atac, referindu-se la toate zonele unde rusia a atacat zone rezidenţiale. După o vizită în regiunea Zaporojie şi o întâlnire cu directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA), Rafael Gross, Zelenski a afirmat că ”a ţine ostatică o centrală nucleară timp de mai bine de un an este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla în istoria sectorului energetic nuclear”.

UPDATE 6:20 - Konvoi, noul grup de mercenari asemănător Grupului Wagner, gata să apere Crimeea de atacurile ucrainene

Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, alcătuit în principal din mercenari ruși, și-a găsit un aliat în războiul din Ucraina. Este vorba despre Konvoi, o organizație paramilitară care s-ar afla deja în regiunea ucraineană Herson. Șeful ocupației din Crimeea, Serghei Aksionov, a fost persoana care a înființat această nouă companie militară privată, care, potrivit diverselor mass-media, ar fi afiliată Grupului Wagner.

Încurajată de Serghei Aksenov, șeful politic al Crimeei, și condusă militar de Konstantin Pikalov, această organizație de mercenari oferă un salariu de 2.400 de euro și pământ în Crimeea sau Abhazia, potrivit La Razon, citat de Rador.

UPDATE 5:00 - Armata rusă, un butoi cu pulbere pentru Vladimir Putin: Soldații trimiși în războiul din Ucraina, acuzații dure - Apel disperat

Armata rusă, un butoi cu pulbere pentru Vladimir Putin. Se înmulțesc acuzațiile soldaților trimiși pe frontul din Ucraina la adresa comandanților lor. Ultimele sunt formulate de peste 20 de soldați trimiși în război. 

 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina