MENIU

Război în Ucraina, ziua 397: Rusia nu înregistrează mari progrese pe front, așa că amenință iar cu armele nucleare. Mesajul lui Zelenski - LIVE TEXT

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Ucraina a intrat, astăzi, în ziua cu numărul 397 de război. 

UPDATE 22.00 Ucraina a primit primele tancuri de luptă principale, împreună cu alte vehicule blindate donate de fabricație occidentală, a anunțat luni ministrul Apărării al țării, Oleksii Reznikov. "Azi, am avut onoarea să testez cea mai nouă adăugire la unitățile noastre blindate împreună cu comandantul Forțelor Aeropurtate, generalul-maior Maksym „Mike” Myrhorodskyi și parașutiștii noștri”, a spus Reznikov într-o postare pe Facebook.

 

UPDATE 17:50 Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat  că a neutralizat o rețea de agenți ruși, care ar fi transmis Moscovei date despre poziționarea și mișcările trupelor ucrainene de pe frontul de est.Potrivit sursei citate, rețeaua de spioni a fost înființată și coordonată de 2 ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, înainte de începerea invaziei, anunță Sky News.

 

UPDATE 14:21 - General ucrainean: Păstrarea Bahmut reprezintă o \"necesitate\" militară

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat luni că trupele sale continuă să respingă atacurile puternice ale trupelor ruseşti asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei şi că apărarea acestuia constituie o "necesitate militară", relatează Reuters.

Potrivit armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski a făcut această declaraţie în timpul unei vizite pe linia frontului din estul Ucrainei pentru a rezolva "aspecte problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă" şi a luat "decizii operaţionale menite să consolideze capacităţile noastre de descurajare şi de a provoca daune inamicului".

Armata nu a oferit detalii şi nici nu a precizat când a avut loc vizita, dar comentariile lui Sîrski subliniază intenţia Ucrainei de a continua lupta la Bahmut, în pofida numărului mare de morţi de acolo.

UPDATE 11:00 - Ucraina: Oraşul Avdiivka devine asemănător unui loc din "filmele post-apocaliptice"

Rusia transformă Avdiivka într-un "loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice", intensificându-şi bombardamentele şi forţând o închidere aproape completă a acestui oraş din linia întâi a frontului, a declarat duminică un înalt oficial local, citat de Reuters.

UPDATE 10:20 - Liderul din Crimeea, Serghei Aksyonov, și-a creat propriul grup Wagner

Șeful instalat de Kremlin în Crimeea și-a creat propria unitate de mercenari inspirată de Grupul Wagner, anunță SkyNews.

UPDATE 7:00 - Pe 26 martie, Forțele de Apărare ale Ucrainei au respins peste 60 de atacuri inamice, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 6:20 -Zelenski: Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că este important ca acum la fel ca în urmă cu un an, ucrainenii să îi susţină pe apărătorii ţării şi că lumea trebuie “să audă la fel de intens” că agresiunea Rusiei continuă.

UPDATE 5:05 - Putin ar fi plănuit o „curățare” totală a Ucrainei. Ce rol aveau crematoriile mobile

E-mailurile divulgate de un informator din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) dezvăluie ordine „de la cel mai înalt nivel” pentru ca civilii să fie duși în lagăre de concentrare în încercarea de a cuceri Ucraina.

UPDATE 4:20 - Explozie în Rusia. O drona a căzut într-un oraș din Vestul Rusiei și a avariat 3 clădiri. Doi oameni au fost răniți

O drona a explodat în orașul Tula din Vestul Rusiei și a avariat 3 clădiri. Autoritățile anunță că două persoane au fost rănite.

UPDATE 3:10 - Ce a discutat liderul ucrainean cu Orlando Bloom

Președintele Ucrainei a avut o întâlnire cu actorul ambasador al bunăvoinței Orlando Bloom și cu echipa UNICEF „M-am întâlnit cu ambasadorul bunăvoinței al UNICEF Orlando Bloom și cu echipa UNICEF, o organizație angajată în sprijinul umanitar și protecția copiilor. Am discutat problema reconstrucției țării noastre, a infrastructurii noastre școlare. Le sunt recunoscător pentru tot sprijinul acordat”, a spus Zelenski.

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina