MENIU

Război în Ucraina, ziua 178: Explozii masive la Melitopol și Nikopol, dar și în regiunea Crimeea. Care este situația la Zaporojie - LIVE TEXT

Centrala nucleară Zaporojie

Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 178-a zi a invaziei ruse. De departe, cele mai mari temeri sunt legatesituația instabilă din jurul centralei nucleare de la Zaporojie. Tocmai de aceea comunitatea internațională a căutat zilele acestea soluțiipentru menținerea unei stabilități în jurul celei mai mare centrale nucleară din Europa. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri, prin telefon, din nou cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Principalul subiect a fost despre accesul experților de la AIEA la centrala nucleară Zaporojie pentru a evita un incident nuclear. Ambii președinți au fost, astfel, de acord asupra necesității de a trimite la centrală o echipă de la AIEA. 

UPDATE 8:00 - Primar: Au fost raportate explozii în Melitopol ocupat de ruși.

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a declarat că exploziile au fost auzite în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în oraș. Se presupune că exploziile ar fi avut loc la o bază militară rusă din apropierea aeroportului. Nu au fost raportate victime la momentul publicării acestei informații.

UPDATE 7:50 - Portugalia se opune interzicerii vizelor turistice pentru ruși.

Ministerul portughez al Afacerilor Externe a declarat, într-un comentariu pentru ziarul local EcoNews, că nu sprijină interzicerea vizelor de turist pentru cetățenii ruși.

Portughezii cred că doar „mașina de război rusească” ar trebui să fie ținta acțiunii politice, relatează The Kyiv Independent.

UPDATE 7:35 Orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, din Ucraina, a fost bombardat cu 10 obuze de ruși sâmbătă dimineață. Au fost avariate 9 case particulare, panouri solare, linii electrice. Până la 300 de oameni au rămas fără electricitatespun autoritățile

UPDATE 07:20 De la începutul invaziei ruse în Ucraina, repectiv din 24 februarie, procurorii ucraineni au înregistrat 29.194 de crime de război ale Federației Ruse, dintre care 1.146 în ultima săptămână, a transmis Parchetul General, citat de Ukrinform.

Mai multe articole despre:
ucraina razboi ucraina invazie rusia ucraina rusia