MENIU

Război în Ucraina, ziua 177: Scade ajutorul militar pentru Ucraina, scenarii pesimiste privind ofensiva - LIVE TEXT

Războiul din Ucraina a ajuns în 177-a zi, iar situația este extrem de ambiguă. În a doua zi a vizitei șefului ONU în regiune, taberele beligerante se acuză reciproc de presupuse sabotaje la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Pe de altă parte, datele oficiale compilate de analiști europeni arată că suportul militar occidental pentru Kiev pare să fi scăzut semnificativ.

UPDATE 7:00 - stonia intenţionează să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, mortiere şi arme antitanc, pe care să le folosească în conflictul cu Rusia, conform unui anunţ făcut de guvernul de la Tallinn, transmite dpa, citată de Agerpres.

Principalele evenimente ale zilei de joi:

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe canalul său de Telegram că guvernele țărilor europene se întrec în a face declaraţii cât mai dure despre dorința lor de a rupe absolut toate relațiile cu Rusia, relatează Rador citând Gazeta.ru.

Potrivit acestuia, „în mod special fac progrese deosebite în acest sens balticii săraci, polonezii desfrânaţi și finlandezii care fug în NATO”.

Ministerului ucrainean al Apărării a avertizat că Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie. char în ziua în care secretarul general al ONU se află în Ucraina. Temerea este alimentată de faptul că specialiștii ruși au părăsit deja zona.

În replică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că Ucraina este cea care intenţionează să comită provocări la această centrală, vizată de numeroase bombardamente în ultima vreme, relatează agenţiile de presă Unian şi Reuters, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
razboi rusia putin reactie putin ucraina kiev razboi