MENIU

Război în Ucraina, ziua 166 - Explozii puternice în orașul Melitopol, controlat de forțele ruse

Razboi Ucraina ProfiMedia

Rusia acuză Ucraina de bombardarea centralei Zaporojie pentru a atrage simpatia internaţională. Primarul Melitopolului , ocupat temporar de invadatorii ruși , Ivan Fedorov, notează că în oraș s-au auzit aproximativ 10 explozii puternice, seara în care armata rusă „încetează să mai fie calmă”.

Bombardament inamic noaptea în Harkov - Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă. Muniţiile au lovit clădiri comerciale avariate în cartierul Kievsky din oraş. Într-unul dintre imobile, cu o suprafaţă totală de 180 mp, au izbucnit 3 incendii, pe care salvatorii le-au stins cu promptitudine.

UPDATE 05:30 Iranul neagă că a dat Rusiei satelitul său pentru a spiona Ucraina - Agenţia spaţială iraniană a declarat  că controlul şi operarea satelitului Hayam vor fi efectuate de specialişti iranieni. Satelitul în sine nu este destinat utilizării de către alte state în scopuri militare.

Anterior, The Washington Post a scris despre intenţia Rusiei de a spiona Ucraina cu ajutorul unui satelit de recunoaştere iranian.

UPDATE 02:00 "Situaţia din Donbas rămâne foarte dificilă. Armata noastră face tot posibilul pentru a opri teroarea rusă şi pentru a provoca cele mai mari pierderi posibile ocupanţilor. Avdiivka, Pisky, Maryinka, Bakhmut şi alte zone fierbinţi din regiunea Doneţk iau principalele eforturi şi, din păcate, multe vieţi. De asemenea, este dificil în regiunea Harkov, în sudul ţării noastre, unde ocupanţii încearcă să îşi concentreze forţele.

Lucrul cheie acum, la fel ca înainte, sunt armele pentru apărarea noastră, arme de la parteneri. În fiecare zi, fără nicio pauză, lucrăm pentru a creşte aprovizionarea cu arme, pentru a trimite pe front sisteme mai puternice şi cu rază lungă de acţiune.

Iar săptămâna viitoare aşteptăm veşti de la parteneri în ceea ce priveşte pachetele de sprijin", a declarat în ultimul său discurs, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

UPDATE 01:07 Ucraina nu face concesii teritoriale - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu este dispus ca ţara sa să poarte negocieri de pace cu Rusia dacă aceasta va organiza referendumuri în teritoriile ocupate.

UPDATE 01:00 - Ocupanţii ruşi au tăiat comunicaţiile critice din Kherson înaintea unui posibil contraatac al armatei ucrainene.

Comunicaţiile critice se referă la conductele de alimentare cu gaz, electricitate şi apă.

 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina