MENIU

Râuri de azotat de amoniu, după ce un marfar a fost oprit de persoane necunoscute! Hoții au vrut să dea lovitura pe calea ferată

Azotat de amoniu/ Foto: CFR Infrastructură Constanța
Azotat de amoniu/ Foto: CFR Infrastructură Constanța

Un tren cu 36 de vagoane încărcate cu uree - un îngrășământ sub formă de granule albe sau incolore pe bază de azot ce are o acțiune rapidă - a fost oprit brusc de persoane necunoscute, care aveau în vedere, cel mai probabil, un furt. Ulterior s-a descoperit că 80% din cantitatea de uree din patru vagoane se vărsase pe gabaritul căii ferate. Trenul circula pe ruta Portul Constanța - Vințul de jos, județul Alba. Circulația trenurilor de transport nu a fost afectată. 

Potrivit reprezentanților CFR Infrastructură Constanța, incidentul s-a petrecut în seara zilei de 6 august, la ora 20:20, atunci când trenul 68408006, compus din 36 vagoane aparținând PSP CARGO GROUP, încărcat cu uree, a fost frânat pe Fir 1 Port B – Constanța VII de persoane necunoscute. Acesta a părăsit Portul Constanța având ca stație de destinație Vințul de Jos, județul Alba.
 
În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 și 11, clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conținut - și aici vorbim de azotatul de amoniu - se află pe gabarit.

Incidentul a fost sesizat chiar de șeful de tren printr-un apel la 112 incidentul, mai arată sursa citată.

În cel mai scurt timp, zona a fost asigurată de către angajații SRCF Constanța, dar și de reprezentanți ai SRPT Constanța pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate.
 
Totodată, a fost avizat operatorul pentru a elibera gabaritul căii ferate.
 
În informarea emisă de CFR se arată că incidentul nu a afectat circulația trenurilor de călători. Totodată, traficul spre Portul Constanța s-a desfășurat pe firul II până la eliberarea firului I.
 
"După ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în stația Palas, unde vor fi scoase din componența convoiului vagoanele vizate de furt, urmând ca apoi să își continue drumul către stația de destinație", a mai transmis CFR Infrastructură Constanța, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ulterior, compania a revenit cu un nou mesaj în care a anunțat că circulația feroviară în zonă a fost deschisă, potrivit ziuadeconstanta.ro. 

Mai multe articole despre:
azotat de amoniu marfar calea ferata hoti