MENIU

Rată de infectare URIAȘĂ în Capitală, autoritățile se contrazic - DSP nu vrea carantinarea Bucureștiului, dar propune un set de restricții mai dure

Propunerile DSP pentru Capitală

Rata de infectare în Capitală a depășit, marți, pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, dar autoritățile nu reușesc să se pună de acord cu măsurile care se impun. DSP nu vrea carantinarea Bucureștiului, dar propune un set de restricții mai dure, au declarat surse pentru Realitatea PLUS.

Pe de altă parte, prefectul anunță închiderea tuturor școlilor, dar ministerul Educației nu e de acord. Se ia în calcul inclusiv o limitare a accesului bucureștenilor în mall-uri și piețe. Și asta pentru că primarii de sectoare refuză categoric închiderea lor.

Direcția de Sănătate Publică propune pentru București închiderea locurilor de joacă, închiderea școlilor, mall-uri lăsate deschise, dar cu respectarea distanței de 4 m în interior și folosirea dezinfectantului. DSP nu propune carantantinarea, nici a întregii Capitale, nici pe sectoare.

Prefectul Capitalei și ministrul Sănătății vor carantinarea Capitalei de la finalul lunii, închiderea școlilor și închiderea mall-urilor, sălilor de sport și locurilor de joacă în weekend.

Premierul și ministrul Educației vor excluderea carantinării, limitarea accesului în mall-uri, menținerea școlilor deschise, menținerea teraselor deschise.

O decizie va fi luată miercuri, după ce DSP va veni cu propriile propuneri pentru a gestiona situația pandemică din București.

Mai multe articole despre:
rata infectare capitala carantina