MENIU

Rata de infectare în România: Ilfovul a depășit pragul de 7 infectări la mia de locuitori. Alte două județe vin puternic din urmă

Rata de infectare în România: Ilfovul a depășit pragul de 7 infectări la mia de locuitori. Alte două județe vin puternic din urmă

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat în urmă cu puțin timp noile date privind rata de infectare cu Covid-19 din România. Astfel, conform bilanțului dat publicității de către autorități, județul Constanța se află, în continuare, pe prima poziție, cu 7,15 cazuri de coronavirus la 1000 de infectări, în ușoară scădere față de ziua precedentă. Îngrijorător este însă faptul că Ilfovul a trecut de pargul de 7, ajungând astăzi la 7,12, de la 6,56 (miercuri). Sibiul se apropie din nou de pragul de 6, la fel și Clujul. 

Pe următoarele poziții se situează Capitala și județul Brașov, cu 5,42, respecriv 5,38. În total, șase județe au trecut de pragul de 5/1000 de locuitori. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

 

Mai multe articole despre:
indice judete rata infectare romania