MENIU

Răsturnare de situație în dosarul lui Dragnea. Protecția Copilului Teleorman a recuperat prejudiciul creat după angajările fictive

Protecția copilului Teleorman a recuperat prejudiciul din dosarul angajărilor fictive

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman a recuperat prejudiciul de peste 90.000 de lei din dosarul angajărilor fictive în care a fost condamnat la închisoare cu executare fostul lider al PSD Liviu Dragnea.

Potrivit deciziei ÎCCJ din mai 2019, prejudiciul din dosar a fost stabilit la 90.361 de lei. DGASPC Teleorman nu a precizat însă de la cine a recuperat banii. Potrivit legii, prejudiciul poate fi recuperat de la toţi inculpaţii condamnaţi sau doar de la unul, urmând ca aceştia să se socotească între ei.

Liviu Dragnea, care și-a susținut mereu nevinovăția, a fost condamnat în acest dosar la trei ani și jumătate de închisoare cu executare după ce, în calitate de președinte al Consiliului Județean, a dispus angajarea fictivă la DGASPC Teleorman a două funcţionare care, în realitate, lucrau pentru PSD. Prejudiciul este reprezentat de salariile încasate de acestea mai mulți ani de la Protecția Copilului.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Realitatea Plus, Dragnea ar putea fi eliberat la începutul anului viitor.

 

Mai multe articole despre: