MENIU

Rareş Buhai, cel mai prolific olimpic român la informatică, va lucra la Facebook

Rareş Buhai, elevul bistriţean cu cel mai mare număr de medalii de aur câştigate la olimpiade internaţionale şi care a fost ofertat de trei universităţi americane, între care MIT și Harvard, va lucra în vara anului 2016 pentru Facebook.

Rareş Buhai este în prezent student în anul I la Massachusetts Institute of Technology (MIT), după ce a trebuit să aleagă între aceastp universitate, Standford şi Harvard. Într-un interviu acordat recent, tânărul a povestit că experienţa studiului peste Ocean este extrem de plăcută.

"La universitate e foarte bine. Am avut ocazia să fac acolo lucruri pe care nici nu mi-aş fi imaginat că le voi face. Cursurile sunt excepţionale, cu profesori care sunt, poate, cei mai buni din lume pe domeniile lor. E mai mult decât mă aşteptam", a declarat el, într-un interviu acordat timponline.ro.

"Toţi studenţii sunt extraordinari. Tot timpul ai discuţii inteligente cu ei despre lucruri interesante. E un mediu foarte frumos. Am avut ocazia încă din primul semestru să mă implic într-un proiect de cercetare. Totul este foarte, foarte bine. Sunt asistent de laborator şi lucrez pe algoritm pentru deplasarea roboţilor pe partea de inteligenţă artificială. A fost foarte interesant şi voi continua proiectul şi după ce mă întorc din vacanţă", a adăugat el.

În plus, Rareş a anunţat că în vara anului 2016 va lucra, timp de trei luni, la celebra companie Facebook.

"O să fac un internship la Facebook în Menlo Park la Headquarters. Sunt foarte curios cum va fi să lucrez într-o companie de talia aceasta. Voi lucra full time ca software engineer timp de trei luni. Ca să fiu acceptat, a trebuit să aplic. Am avut nişte interviuri care au constat din genul de probleme pe care le-am întâlnit la olimpiadă, deci nu a fost o problemă pentru mine, iar apoi am primit o ofertă", a povestit el.

"Eu fiind student, nu îmi vor da libertatea să fac numai ce vreau eu, îmi vor stabili nişte task-uri, dar, din câte am înţeles, voi avea şi libertatea de a alege ce vreau să fac. Toţi cu care am vorbit mi-au spus că e o experienţă extraordinară", a mai spus Rareş Buhai în cele din urmă.