MENIU

Rareș Bogdan, primele explicații despre discuțiile din PNL. Cine va conduce Ministerul de Interne din viitorul Guvern

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, europarlamentar ales în 2019

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit sâmbătă despre negocierile ce se poartă între cei trei parteneri de guvernare, dar și despre discuțiile din PNL în legătură cu împărțirea funcțiilor în Cabinetul care va fi condus de liberalul Florin Cîțu.

 

Rareș Bogdan a declarat sâmbătă seară, la o televiziune de știri, că discuții există în PNL, acesta fiind „un partid viu”, dar nu este vorba despre neînțelegeri, scrie ziare.com.

Despre organizarea unui Birou Politic Național, Rareș Bogdan a spus că „a fost o rugaminte a presedintilor de filiala pentru a purta o discutie. Nu a fost nimic razboinic. Consideram ca acum mult mai important e sa dam rapid un guvern. Am considerat ca discutiile noastre in partid mai pot suporta amanare.

Nu exista neintelegeri. Noi suntem un partid foarte mare, cu 245.000 de membri. E un organism viu. Lucrurile nu sunt deloc anormale, dezbaterea e fireasca intr-un partid. Impreuna cu Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Emil Boc si ceilalti membri ai conducerii PNL vom face sa avem un guvern functional cu USR-PLUS si UDMR”, potrivit ziare.com.

În plus, Rareș Bogdan a negat că ar fi vizat pentru portofolii din viitorul Guvern, precizând că își va termina mandatul de cinci ani de europarlamentar.

„Am vazut si eu ca sunt un nume care apare pentru pozitii de ministru. Ba la Interne, ba la Externe. Dar eu sunt europarlamentar si prioritatea mea e sa-mi duc mandatul pana la capat. Deocamdata, la ministerul de Interne avem un ministru exceptional, pe Marcel Vela", a menționat Rareș Bogdan.