MENIU

Rareş Bogdan, plin de nervi în direct: "Măi, imbecililor! Aştept scuze imediat!"

Rares Bogdan

Rareş Bogdan a reacţionat virulent la ştirea transmisă de presa din Germania cu referire la Centenarul românilor.

 Nemţii, prin postul public ZDF şi agenţia de presă DPA, au spus că românii sărbătoresc anexarea Transilvaniei.

"Astăzi, Transilvania se află în centrul României. Nu întotdeauna a fost așa”, a notat ZDF, care a continuat: "România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare Transilvania. Prin acest câștig teritorial, în urma căderii Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit cu o treime teritoriul. În Transilvania, românii erau deja atunci majoritari. Reprezentanții celor 800.000 de germani care trăiau acolo au votat de asemenea anexarea la România. Cei mai mulți germani din România au emigrat între timp”.

Rareş Bogdan aşteaptă acum scuze inclusiv de la Ambasada Germaniei.

"Cum adică "România sărbătoreşte Centenarul de la anexarea Transilvaniei"?! Nu ne aşteptam ca astfel de ştiri să vină de la Berlin, de la postul public ZDF. Mi-am spart un stilou când am auzit ştirea. Ne aşteptam de la Moscova, de la Budapesta. Măi, imbecililor! Transilvania a fost de 2000 de ani pământ românesc! Aştept scuze şi de la Ambasada Germaniei. Nu poţi să faci aşa ceva fără să-ţi ceri scuze. În capul cui sărbătoreşte România 100 de ani de la anexarea Transilvaniei?

În România toată lumea stă şi priveşte. Părem imbecilii Europei. Nimeni nu spune nimic. Părem copilul prost al Europei. Pentru că avem politicieni care îşi apără doar libertatea, nu statul român", a spus Rareş Bogdan la "Jocuri de putere".

Ambasada României la Berlin a trimis DPA, agenţie de presă din Germania, o scrisoare prin care își exprimă consternarea față de stilul tendențios de informare și solicită cu fermitate corecturile necesare.

 

Mai multe articole despre:
Rareş Bogdan a reacţionat virulent