MENIU

Rareș Bogdan nu i-a uitat pe francezi. Le-a dat replica

Rareș Bogdan a postat pe pagina lui de Facebook o caricatură referitoare la câștigarea de către Franța a Campionatului Mondial de Fotbal.

Caricatura postată de Rareș Bogdan este o parodie-replică la caricatura apărută în publicația franceză Charlie Hebdo, după ce Simona Halep a câștigat trofeul de la Roland Garros.

"E greu sa uitam..... chiar daca iertam! :) ...o glumita nevinovata" sunt cuvintele care însoțesc caricatura postată de jurnalistul Realitatea TV (VEZI GALERIA FOTO!).

Acum o lună, francezii de la Charlie Hebdo au publicat o caricatură, alături de cuvintele: "O româncă a câștigat Roland Garros: "Fier vechi, fier vechi" (VEZI GALERIA FOTO!).

Ținta era câștigătoarea trofeului de la Paris, Simona Halep. Foarte mulți români s-au declarat consternați și au considerat desenul drept o caricatură rasistă și o jignire la adresa Simonei Halep și a poporului român.

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică, în mare parte, caricaturi și desene, dar și articole controversate.

Charlie Hebdo a devenit cunoscut în lume după ce a fost ținta unui atac terorist, în 2015, atunci când 12 jurnaliști au fost împușcați de către fundamentaliștii islamiști, după ce au publicat o caricatură la adresa lui Allah.