MENIU

Rareș Bogdan: Meleșcanu și Carmen Dan trebuie deferiți justiției

Rares Bogdan, în dialog cu Denise Rifai

Fostul jurnalist Realitatea TV Rareș Bogdan, capul de listă al PNL la victoria din europarlamentarele din 26 mai, a transmis un mesaj necruțător la adresa celor doi miniștri Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, cărora președintele Klaus Iohannis le-a cerut miercuri demiterea din Guvern.

"Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, nu doar că trebuie să plece din Guvern, dar trebuie deferiți justiției. Meleșcanu pentru cum și-a bătut joc de diaspora pentru a doua oară, iar Carmen Dan trebuie să plătească pentru 10 august. Nu trebuie doar îndepărtați din guvern pentru că sunt o calamitate, ci trebuie deferiți justiției", a declarat Rareș Bogdan în emisiunea Legile Puterii de la Realitatea TV.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Opoziția nu poate să o scoată pe Carmen Dan din guvern decât printr-o moțiune de cenzură. "Asta e democrația", a explicat Bogdan.

"Dacă s-ar putea să intrăm la guvernare în noaptea asta, am intra. Dar strângem semnături pentru moțiunea de cenzură ca să scăpăm de această guvernare toxică. Vom discuta om cu om și în 10 zile, în 2 săptămâni maxim, vom depune moțiunea de cenzură cu șanse mari să treacă", a mai spus Rareș Bogdan.

Soluția alegerilor anticipate nu este posibilă înainte de alegerile prezidențiale, a explicat Bogdan. Asta spune legea: cu 6 luni înainte de terminarea mandatului nu sunt posibile anticipatele.

Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea miniștrilor de Externe și de Interne, ca urmare a problemelor majore din procesul de votare. S-a dorit intimidarea votului, nu încurajarea lui, a declarat Iohannis. Urmare a cererii lui Iohannis, premierul Dăncilă l-a sunat pe președinte, iar Carmen Dan a fost convocată la palatul Victoria.

"Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost trebuie să plătească cu funcția lor. Fiindcă nu știu să demisioneze, cer demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat", a transmis președintele.

Carmen Dan: Nu îmi dau demisia "nici imediat, nici imediat"

Mai multe articole despre:
carmen dan