MENIU

Rareș Bogdan: Cum ar arăta lumea fără presă?

"Libertatea de exprimare reprezinta atuul esential al democratiei in fata dictaturii. Stiu, de multe ori va deranjeaza presa si vi se pare ca are un rol distructiv in ceea ce traiti astazi in Romania mea si a voastra. Pentru aceia insa pot spune doar atat, va puteti inchipui cum ar fi aratat Romania daca nu ar fi existat presa?", scrie jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.  

"Aceasta presa cu rele si bune, cu plusuri si minusuri, cu pasionati si absenti dar existand totusi? Ia rememorati cate din abuzurile, ilegalitati le si mizeriile functionarilor, politicienilor, edililor mai mici sau mai mari le-ati aflat din presa? Dar cate informatii aflati zilnic din presa... ? Cate mari dosare de coruptie au pornit de la dezvaluiri si anchete jurnalistice...? Sigur, uneori gresim, exageram, privim in unghiuri si analizam nuantat sau poate interesat dar cu toate acestea oferim informatii si mai ales va ajutam sa stiti! Despre ei si noi, despre lume si viata. Ce ar fi lumea fara noi? Dar fara voi? Aaaaa, fara ei inca s-ar mai putea, fara voi si noi EXCLUS!", a mai scris Rareș Bogdan. 

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an, la 3 mai. Această zi celebrează principiile fundamentale ale libertății presei și reprezintă un prilej pentru a evalua libertatea presei în întreaga lume. Este o zi de reflecție în rândul profesioniștilor mass-media cu privire la problemele libertății presei și a eticii profesionale.

Mai multe articole despre:
Rareş Bogdan ziua presei