MENIU

Rapperul Kanye West vrea să fie noul președinte de la Casa Albă. Ce sfaturi i-a dat Barack Obama

Rapperul Kanye West vrea să fie noul președinte de la Casa Albă

Rapperul american Kanye West și-a anunțat candidatura pentru Casa Albă pe Twitter. El vrea să intre în cursă pentru prezidențialele din toamna acestui an. 

 

Rapperul miliardar de 43 de ani a anunțat, printr-un tweet, că va candida la prezidenţialele din 2020. El e susținut de CEO-ul SpaceX și Tesla care a anunțat tot pe Twitter că îi acordă sprijinul său complet.

„Acum trebuie să ne respectăm promisiunea făcută Americii, având încredere în Dumnezeu, unificându-ne viziunea şi construindu-ne viitorul. Eu candidez pentru preşedinţia Statelor Unite", a scris West pe Twitter. Alături de postarea sa, rapperul a pus un emoticon cu steagul american şi hashtag-ul # 2020VISION.

Postarea, acompaniată de steagul SUA, vine cu doar patru luni înainte de deschiderea secțiilor de vot. Alegerile vor avea loc pe 3 noiembrie și nu este clar dacă West și-a înregistrat și candidatura pentru a apărea pe buletinele de vot.

Echipa rapperului şi producătorului american nu a oferit mai multe detalii despre demersurile pe care le-ar putea face West pentru ca această candidatură, aflată deocamdată la nivel declarativ, să devină reală. Nu este clar nici dacă West va candida ca independent sau sub umbrela vreunui partid politic, scrie Agerpres.

Zvonurile despre o posibilă candidatură a lui Kanye West au circulat şi până acum, după ce în ultimul an s-a implicat mai mult în politică şi s-a întâlnit în repetate rânduri cu Donald Trump.

Susținător fervent al lui Trump până în urmă cu doi ani, Kanye West a anunțat în 2018  că ia distanţă faţă de politică, la doar câteva săptămâni după ce fusese văzut purtând o şapcă cu mesajul „Make America Great Again”, sloganul din prima campanie electorală a lui Trump, şi după ce îşi declarase dragostea faţă de preşedintele republican într-o neobişnuită întâlnire în Biroul Oval unde a fost însoţit de faimoasa sa soţie, Kim Kardashian West, în octombrie 2018.

Nu este prima dată când West anunţă că va candida la preşedinţia SUA. A făcut-o și în august 2015, când a acceptat Michael Jackson Video Vanguard Award, în cadrul MTV Video Music Awards. Ulterior, a spus că se gândeşte serios să candideze, dar abia în 2024.

După anunțul artistului că vrea să devină viitorul „POTUS”,președintele de atunci Barack Obama a avut câteva sfaturi, în glumă, pentru el, în octombrie 2015, în San Francisco: 

„Vei avea de-a face cu personaje ciudate, care se comportă ca şi cum ar juca într-un reality-show TV. Să spui că ai o frumoasă fantezie întunecată din cauza drogurilor... acesta este un gen de mesaj bine cunoscut care nu trebuie folosit în politică", a declarat, în glumă, preşedintele american, referindu-se atât la soţia rapperului - Kim Kardashian cât şi la titlul celui de-al cincilea album de studio al rapperului, „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, apărut în 2010.

„Nu poţi să spui aşa ceva. Există mulţi oameni care şi-au pierdut scaunul în Congres pentru faptul că au spus lucruri precum acesta”, a adăugat fostul preşedinte Obama.

„Chiar crezi că această ţară va alege un bărbat de culoare din sudul oraşului Chicago, care are şi un nume ciudat, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite?”, a mai spus, în glumă, Obama, referindu-se la faptul că atât el, cât şi rapperul sunt persoane de culoare şi şi-au petrecut copilăria în Chicago.

***

Kanye West, născut pe 8 iunie 1977, este rapper şi producător muzical. Albumele lui au fost vândute în peste 32 milioane de copii şi au generat peste 100 milioane de accesări online. Kanye West a câştigat 21 de premii Grammy și urmează să-și lanseze un nou album „God’s Country”. Este căsătorit din 2014 cu vedeta TV Kim Kardashian, de 39 de ani, și au împreună patru copii.