MENIU

Raportul CE, semnal de alarmă pentru partidele politice

Raportul pe justiţie prezentat, luni, de Comisia Europeană a provocat imediat reacţii în rândul clasei politice. Dacă formaţiunile politice văd documentul ca pe un semnal de alarmă în ceea ce priveşte rezultatele luptei anticorupţie în România, nu acelaşi lucru se poate spune şi când vine vorba de a stabili cine se face responsabil de situaţia critică.

"Dacă Guvernul mai rămâne şi îşi menţine stiluld e a bloca lupta anticorupţie la nivel înalt riscăm să avem în iunie activată clauza de salvgardare. Acest raport e un avertisment clar", a declarat preşedintele PD-L, Emil Boc.

"Preşedintele şi premierul sunt direct responsabili pentru aceste critici din raportul Comisiei Europene, pentru că au adus prejudicii severe României din cauza războiului pentru controlul justiţiei româneşti, în condiţiile în care România continuă să nu aibă un ministru al Justiţiei", a spus preşedintele PSD, Mircea Geoană.

"Lupta împotriva marii corupţii a fost o bătaie de joc. DNA şi DIICOT s-au aventurat în lupte politice. Semnalul de alarmă trebuie privit cu seriozitate şi aici intervine răspunderea majoră şi exclusivă a CSM", a spus Lucian Bolcaş, vicepreşedinte PRM.

"Consider că e un raport obiectiv. Nu face aprecieri, spune doar ce am făcut şi ce nu am făcut. Concluzia e că Guvernul dă dovadă de toată voinţa politică pentru a-şi îndeplini obiectivele asumate, a declarat ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu.
Mai multe articole despre:
justiţie Raport Comisia Europeană Frattini