MENIU

Raport devastator al autorităților despre Spitalul din Huși. Cum au murit pacienții pe capete din cauza lipsei de medicamente

Mai mulți pacienți au murit cu zile într-un spital din cauza lipsei de medicamente. Situația revoltătoare a avut loc la Spitalul municipal din Huși, unde inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și Colegiul Medicilor au ajuns la această concluzie. Dezastrul din unitatea medicală a fost transmis Avocatului Poporului într-un raport. De asemenea, s-a cerut conducerii unității medicale să rezolve rapid problemele depistate. 

În perioada 10 mai - 24 mai la Spitalul Municipal din Huși a fost verificat de o echipă mixtă de la DSP, Casa Județeană de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor. Echipa de control a constatat fără dubiu că mai mulți pacienți internați la terapie intensivă au murit din cauza lipsei de medicamente și după aplicarea unui tratament de compromis. De asemenea, au fost găsite mai multe nereguli privind organizarea unității medicale.

Principalele nereguli găsite în spital sunt:

- Schemele de tratament recomandate de medici au fost afectate de lipsa de medicamente;

- Schema de tratament a unui pacient internat la terapie intensivă a fost schimbată de prea multe ori și a dus la decesul acestuia.

- Spitalul nu a asigurat medicamentele necesare pacienților pentru tratament, scrie în raportul corpului de control înaintat Avocatului Poporului.



În urmă cu trei săptămâni conducerea spitalului declara că nu este nicio problemă, iar decesele înregistrate la terapie intensivă au fost unele normale.

Conducerea spitalului a fost somată să rezolve majoritatea problemelor până la 1 iunie.