MENIU

Răniţii din #Colectiv întâmpină probleme noi

Însoţitorii răniţilor din Colectiv primesc cu întârziere banii! Şi doar pentru asistenţa acordată în spital! Asta deşi victimele, unele dintre ele cu mâinile arse, au nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca şi pentru a mânca inclusiv după externare. Este una dintre problemele pentru care reprezentanţii Asociaţiei victimelor din Colectiv s-au dus astăzi la Palatul Victoria.

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale în urma tragediei de la Colectiv, le-a prezentat reprezentanţilor Guvernului problemele pe care le întâmpină răniţii, la cinci luni de la tragedie. 

Mai mult, spun reprezentanţii Asociaţiei, însoţitorii răniţilor sunt remuneraţi doar pentru asistenţa oferită pe durata spitalizării. Însă răniţii au nevoie de ajutor inclusiv acasă.

De asemenea, Potrivit unor medici citaţi de ziarul Puterea, răniţii de la Colectiv au primit sânge care NU a fost testat bacteriologic. După ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora sângele donat este verificat doar virusologic, Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Institutului de Transfuzie Sanguină.

Conducerea institutului spune că, potrivit normelor în vigoare, doar 1% din produsele donate trebuie testate. 

Mai multe articole despre:
sănătate răniţi video #colectiv