MENIU

Raluca Turcan, atac fără precedent la PSD și Ludovic Orban, pe proiectul pentru consumatorul vulnerabil: „Am mai avut puțin și primeam această lege în cap!”

Raluca Turcan, atac fără precedent la PSD și Ludovic Orban, pe proiectul pentru consumatorul vulnerabil

Raluca Turcan a răbufnit în plină conferință de presă! Ministrul Muncii atacă PSD pentru acuzațiile aduse în legătură cu legea consumatorului vulnerabil și nu uită nici războiul intern pentru șefia PNL. Raluca Turcan, care-l susține pe premierul Florin Cîțu în cursa internă pentru șefia PNL, nu a pierdut prilejul să-l acuze pe Ludovic Orban de tergiversarea proiectului de lege, ca președinte al Camerei Deputaților.

„Ca instrument imediat de compensare a tuturor creșterii prețurilor, să știți că încă de la începutul mandatului, din decembrie am pus in transparență legea consumatorului vulnerabil. Menționez ca am mai avut putin si primeam această lege în cap pentru că puțină lume a crezut în ea. Intram pe o usă și intram pe alta. Pentru că lumea zicea ca nu avem bani pentru asemenea lege și nu e inca oportună. Cum e posibil ca o lege pusa in transparenta in decembrie anul trecut, în dezbatere doua luni, adoptata in sedinta de guvern in martie sa nu fi suscitat interesul nimănui care astăzi tipă si se da de ceasul morții că guvernul nu sprijina oamenii aflati in dificultate?!”, a declarat joi Raluca Turcan, la sediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) .

Vicepreședintele liberal se referă la mesajul transmis de PSD miercuri în legătură cu legea consumatorului vulnerabil.

ATAC la Guvernul Cîțu pentru legea consumatorului vulnerabil: PSD nu concepe ca oamenii să fie abandonați în frig și întuneric!

Raluca Turcan a mai amintit joi că legea consumatorului vulnerabil este primul său proiect inițiat ca ministru al Muncii și îl atacă și pe șeful liberalilor, Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților, pentru că acesta nu a fost votat nici până acum în Parlament.

„Acesta e primul proiect de lege initiat ca ministru al Muncii,  un proiect in care puțină lume credea, pe care nimeni nu l-a creditat cu sanse de a fi intrat in vigoare. De aceea m-am adresat ieri presedintelui Camerei Deputaților, pentru că, deși a fost adoptat in martie, proiectul zace în Parlament , desi e in procedura de urgenta și nu a fost votat nici pana acum.

Vine iarna si lumea incepe sa fie ingrijorata, pe buna dreptate, asa cum am fost noi încă de la finalul anului trecut, că oamenii au nevoie de un sprijin si avem nevoie si de creșterea numărului de beneficiari de sprijin din partea Guvernului pentru compensarea facturilor la energie, dar si de cresterea sumelor pe care ei le primesc”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan reclamă în continuare o manipulare a opiniei publice în legătură cu această lege din partea celor de la PSD și a altor partide, pe care îi acuză că în aceste opt luni nu au vorbit deloc de problemele consumatorilor vulnerabili.

„Am vrut să dau o dovadă de manipulare in spatiul public cum această lege nu a generat interesul aproape al nimanui din spatiu lpublic pentru a fi imbunatatita, pentru variante mai utile, poate, beneficiarilor. Sunt convinsa ca, in momentul în care va intra in Parlament, vor apărea multi specialisti cum că nu e suficient de buna. Foarte bine! Dar de ce din decembrie anul trecut nimeni nu a spus nimic despre această lege? De ce nimeni nu a venit cu sugestii ca ea să fie făcută mai aproape de necesitatile celor care au nevoie si se afla in risc de saracie energetica. Această lege răspunde unei directive europene, ca cei vulnerabili să nu mai fie debranșați și să primească un sprijin din partea statului”, a mai declarat Raluca Turcan.