MENIU

Raluca Turcan, anunț despre debirocratizare - Condica de prezență și fișa postului nu mai sunt OBLIGATORII pentru firmele mici

Raluca Turcan, anunț despre debirocratizare - Condica de prezență nu mai este obligatorie Foto:InquamPhotos/George Călin

Raluca Turcan a anunțat joi eliminarea condicii de prezenţă pentru firmele care au sub nouă angajaţi. Ministrul Muncii a mai explicat și debirocratizarea în alte situații, prevăzute într-o ordonanță de Urgență ce a fost adoptată în primă lectură de Guvern.

 
Ministrul Raluca Turcan a anunțat joi, după ședința de Guvern, că a fost adoptată OUG, în primă lectură, prin care se elimină birocrația pentru firmele care au un număr mic de angajați.
 
„O altă ordonanţă de urgenţă oferă o gură de oxigen pentru aproximativ 445.000 de microîntreprinderi care au sub nouă angajaţi.
 
Am eliminat obligativitatea întocmirii fişei postului, a condicii de prezenţă şi a regulamentului intern. Acestea sunt acte birocratice care, pe lună, pentru o microîntreprindere cu doi angajaţi presupune completarea unui set atât de consistent de documente.
 
Practic, am eliminat munca în plus pe care angajatorii pot să o desfăşoare fie verbal în relaţia în relaţia cu angajaţii, fie printr-un act scris şi asumat de mână întrucât vorbim despre întreprinderi mici şi mijlocii care au nevoie de flexibilitate în aceste relaţii de muncă”, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, joi, după ședința de Guvern.