MENIU

Raluca Prună, la bilanţul ANP: Legea executării pedepselor trebuie să fie o prioritate

Legea executării pedepselor trebuie să fie o prioritate. Ministrul Justiţiei a anunţat că va prezenta Guvernului regulamentul de aplicare a legii. Raluca Prună a ţinut să avertizeze că după ce regulamentul va fi adoptat, Administraţia Penitenciarelor va avea la dispoziţie cel mult 30 de zile pentru elaborarea sa.

ANP şi-a prezentat joi bilanţul de activitate pentru anul trecut. Raluca Prună s-a declarat public nemulţumită de şeful ANP căruia i-a şi cerut demisia în contextul scandalului scriitorilor din penitenciare.

"Datoria mea este sa privesc sistemul ca pe un sistem complex, nu pot trata ANP-ul şi DNP-ul separat, finalitatea muncii noastre este ca o persoana comdamnata sa isi execute pedeapsa cu demnitate, dar insist ca si societatea trebuie sa asigure conditii demne pentru a si executa pedeapsa. S-a spus mai devreme pentru prima data o rasturnare a cifrelor, in sensul ca aveam 42 00 de persoane si in sistemul penitenciar şi 12 000 de persoane angajate. Avem cifrele privind personalul, avem peste 40 000 de persoane în penitenciar de care se ocupa 488 de consilieri de probatiune. Sunt de acord ca avem o problemă în sistemul penitenciar, avem 75 de hotărâri date de CEDO. Conditiile precare din penitenciare trebuie eliminate. Este posibil să se construiască alte două noi penitenciare", a spus Prună.

Mai multe articole despre:
alegeri societate măsură deczii Raluca Pruna