MENIU

Rafila, după anunțul că Pfizer cere României o jumătate de miliard de euro pe vaccinul COVID: Fiecare stat a avut de optat. Noi am optat "DA"

Ungaria și Polonia sunt și ele în aceeași situație

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a comentat anunțul companiei Pfizer că a dat România în judecată pentru a recupera mai bine de o jumătate de miliard de euro pentru cele 28 de milioane de doze comandate de țara nostră. Rafila a afirmat că este  „este o sumă copleşitoare pentru oricine aude” şi „nu există o prevedere bugetară pentru asta”. Ministrul a mai precizat că fiecare stat avea și varianta să refuze achiziția.

„Este o sumă copleşitoare pentru oricine aude. Nu există o prevedere bugetară pentru asta. (...) Am avut discuţii repetate legate de acest contract cu reprezentanţii Pfizer şi Comisia Europeană. Fiecare stat membru a făcut o opţiune periodică pentru achiziţia de vaccinuri, ultima a fost de la jumătatea anului 2201 când s-au luat pentru 2022 şi 2023 – sunt şi alte state în situaţia noastră, Ungaria şi Polonia”, a afirmat Alexandru Rafila la Europa FM, citat de News.ro.

 

El a adăugat că litigiul va fi judecat la Bruxelles şi că a informat Guvernul că există o notificare oficială privind acest proces.

"Ne pregătim să găsim o firmă de avocatură. Este clar că România trebuie reprezentată foarte bine. Suma este importantă, am putea salva foarte mulţi bani publici. Contractul este semnat de Comisia Europeană. Comisia Europeană nu este dată în judecată pentru că prevede că fiecare solicitare a fiecărui stat membru este obligatorie, ea este obligatorie dacă o faci. Noi am optat «Da»”, a completat ministrul Sănătăţii.

Compania Pfizer a dat în judecată România pentru vaccinurile refuzate. Ț

Mai multe articole despre:
rafila pfizer dat in judecata bani vaccin covid