MENIU

Raed Arafat: Tratamentul COVID-19, mai TOXIC decât orice vaccin. Ce vor face falșii vaccinați „la chiuvetă”

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful DSU Foto: INQUAM/Octav Ganea

Tratamentul anti-COVID-19 este mai toxic decât vaccinul! Este mesajul transmis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Raed Arafat i-a îndemnat pe români să se imunizeze și să nu se trateze după ureche. Vaccinul are foarte puține contraindicații și stimulează un răspuns imunitar natural, a afirmat oficialul. Cât despre testarea angajaților la o lună pentru a obține un certificat verde, Arafat a subliniat că nu este suficientă, într-o declarație acordată, în exclusivitate, pentru Realitatea PLUS. 

„Da, vaccinul a ramas solutia optima. Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toti care spun "eu astept tratamentul", sa stea sa citeasca foarte bine tratamentul, tratamentul e mai toxic decat orice vaccin”, a avertizat Raed Arafat.

Sistemul sanitar, copleșit de cazurile COVID, va trebui să facă față unui nou vârf, avertizează oficialul.

„Valul 4 nu s-a terminat și, după valul 4, daca nu avem un numar suficient de vaccinati, valul 5 va fi cu un impact asemanator valului 4”, a mai spus Raed Arafat la Maratonul Informării de la Biblioteca Națională din București.

Șeful DSU a explicat ce presupune obligativitatea certificatului verde la muncă.

„Certificatul nu inseamna numai vaccin. Pentru anumite zone, intrarea in cladire publice, certificatul verde include si testarea, adica, daca nu vrei sa te vaccinezi, atunci te testezi.

Daca vrem certificatul verde la locul de munca sa fie functional corect, atunci avem persoanele vaccinate sau trecute prin boala sau testate. Testarea nu este suficienta o data pe luna”, a explicat Raed Arafat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Șefu lDSU a ținut să sublinieze că în cazul vaccinării fictive este vorba de o fraudă.

„Oricum, important este să ieșim din această situație. Persoanelor care s-au vaccinat cum zicem, „la chiuveta”, la un moment dat trebuie sa le gasim o solutie daca doresc sa vina sa se vaccineze”, a mai declarat Raed Arafat.

Medicul a avertizat însă că „niciodata nu voi găsi o scuză pentru cei care i-au vaccinat <<la chiuvetă>>”.