MENIU

Raed Arafat răspunde acuzaţiilor pe facebook: "Mulţi colegi mă sfătuiesc să nu mai răspund, totuşi..

Raed Arafat a postat pe pagina sa de facebook un mesaj foarte lung în care răspunde acuzaţiilor pe care un post de televiziune le-a lansat la adresa lui, cu privire la funcţionarea "Fundaţiei pentru SMURD". Acesta a precizat că mulţi  colegi l-au sfătuit să nu mai răspundă, dar el a ales să facă precizări despre modul în care se achiziţionează ambulanţele , dar şi despre membriii Consiliului Director ai fundaţiei, care, potrivit acestuia, nu au salarii sau indemnizaţii. "Nu stiu cine este in spatele acestei campanii foarte bine regizate insa stiind miza, cel putin in parte, ma face mai hotart sa nu cedez !", mai scrie Arafat.

Redăm, în cele ce urmează, prima parte a mesajului. Integral, mesajul poate fi citit pe pagina de facebook a secretarului de stat, Raed Arafat.

"Multi colegi ma sfatuiesc sa nu mai raspund. Totusi cand unele acuzatii sunt lansate, un raspuns trebuie sa vina din partea mea, chiar si daca acest lucru imi consuma din timpul meu, pentru ca nu vreau sa las suspiciuni care sa pluteasca asupra mea sau a celor din sistemul de urgenta. In seara aceasta postul B1 TV a continuat atacul.

De aceasta data intr-o emisiune a domnului Manastire "dosar de politician" s-a preluat subiectul deschis ieri in emisiune domnilor Orcan si Tolontan referitor la achizitia de ambulante si s-au reluat atacurile incepute in 2012 de domnii Stelian Negrea si Liviu Alexa cu care, in cazul celui din urma, inca ma judec la Curtea de Apel din Cluj. Atacurile din nou au avut ca tinta sistemul de urgenta, integritatea mea si nu in utlimul rand Fundatia pentru SMURD exact in acelasi mod ca ieri insa mult mai direct si mult mai agresiv.

De aceasta data in studiou erau comentatorii de rigoare, unii de care am auzit si altii pe care i-am vazut pt. prima oara in viata mea si care erau plin de mandrie aducand argumente nefondate si incercand sa explice cat de prost este sistemul si cat de rau este totul. Paralel, unii politicieni s-au dezlantuit si au inceput si ei sa atace, exemplu fiind domnul Cezar Preda (vezi declaratii la mediafax) care considera ca nu ma pricep la ce fac fara a stie ca multe din problemele pe care le ridica sunt in vizorul nostru de ceva timp si in curs de modificare, lucru ce se poate dovedi oricand prin existenta unor drafturi de ordine si HG aflate in diferite faze de lucru sau avizare.

Este usor sa lovesti in munca altora cand chiar tu nu te pricepi si nu stii despre ce este vorba si fara macar sa discuti cu cei care muncesc sa vezi ce au de gand si ce fac ei de fapt. unele aspecte punctuale pe care as dori sa le explic sunt referitoare la cele zise de domnul Manastire si anume:

1. "Alte sisteme private in afara de Fundatia pentru Smurd nu exista" fiind o afirmatie falsa ce denota ca prezentatorul fie habar nu are despre ce vorbeste sau in mod intentionat doreste sa induca in eroare telespectatorii. Fundatie pentru SMURD nu acorda asistenta medicala de urgenta, si nu are cum sa fie singurul sistem privat pentru ca SMURD nu este egal cu Fundatia care este o entitate creata ca sa sprijine SMURD si pregatirea personalului SMURD.

2. "nu se ridica de la sol elicopterele SMURD fara acordul lui Raed Arafat" , o afirmatie lipsita de realitate, elicopterele SMURD ridicandu-se conform unor proceduri standard in urma apelurilor 112 si la decizia dispeceratelor si a medicilor de garda. Din nou vorbim de lipsa de cunostinta sau rea vointa din partea prezentatorului.

3. "Fundatia pentru SMURD primeste donatii de la Deltamed, iar apoi cumpara ambulante", o alta afirmatie falsa si extrem de grava, avand in vedere ca Fundatia pentru SMURD nu primeste si nu a primit donatii din partea firmei Deltamed de la infiintarea Fundatiei in 2006.

4. "SMURD e un acronim care nu are in spate o institutie", aceasta afirmatie fiind cel putin amuzanta avand in vedere ca SMURD este prevazut in Legea 95 din 2006 iar definitia acestuia este in Lege fiind considerat serviciu public fara personalitate juridica in structura pompierilor si a unitatilor de primiri urgente.

5. "UPU inventia lui Arafat" afirmatie pentru care trebuie sa-l explic prezentatorului ca UPU este egalul la "emergency department" o inventie veche de peste 40 de ani si care functioneaza in majoritatea tarilor din lume in spitalele de urgenta, eventual am adus conceptul in tara si l-am adaptat insa nu l-am inventat eu!

6. totodata vreau sa-l spun domnului Manastire ca in Fundatia pentru SMURD nu avem prevazute "bonificatii" pentru a platii conducerea. De fapt Fundatia penru SMURD care are o singura menire si anume sprijinirea SMURD-ului si a asistentei medicale de urgenta nu exsita indemnizatii sau salarii destinate membrilor consiliului director. Singurele plati fiind posibile daca este vorba de proiecte Europene cum s-a mai intamplat si am mai explicat.

 Ca si concluzie, am vrut din nou sa arat cat de departe sunt unii dispusi sa mearga ca sa distruga. Nu stiu cine este in spatele acestei campanii foarte bine regizate insa stiind miza, cel putin in parte, ma face mai hotart sa nu cedez !", se a arată pe facebook.