MENIU

Raed Arafat, la „Legile Puterii”: „Sunt dispus să mă vaccinez în direct, public, fără nicio problemă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, într-o intervenție video la emisiunea „Legile Puterii”, că este dispus să se vaccineze public, pentru a da un exemplu populației și pentru a răspândi temerile legate de vaccinarea anti-Covid-19.

Raef Arafat spune că ar fi o idee bună ca vectori de imagine ai societății românești să se vaccineze în direct, astfel încât lumea să capete încredere în această campanie.

„Sunt dispus să mă vaccinez în direct, fără nicio problemă. Cei care sfătuiesc oamenii să se vaccine, ar trebui s-o facă public sau în direct, pentru că astfel trimit un mesaj puternic de încredere pentru opinia publică. Chiar dacă sunt sigur că vor apărea destui care să spună: „lăsați, că a avut altceva în sticluță”.

Colegii care lucrează la comitetul de vaccinare fac un efort conjugat pentru realizarea vaccinării în masă. Ei și-au făcut nivelul de vaccinare al populației, dar totul depinde de oameni. Cred că putem ajunge la 70%. Vor fi centre deschise, va fi vaccin, dar rămâne ca omul să accepte să se vaccineze. Ce vom utiliza noi în România este identic cu vaccinurile pe care le folosesc și alte state UE”, a dat asigurări șeful DSU.

Raed Arafat spune că nu este obligatorie vaccinare, dar crede că vom ajunge să plecăm peste hotare doar cu ajutorul unui fel de „pașaport de vaccinare”.

„Nu există discuții depre obligativitatea vaciinării. Fiecare țară are rolul ei să vaccineze un procent cât mai mare din populație. Dacă anumite țări rezolvă problema, iar altele nu, atunci virusul se va propaga în continuare. Este popsibil ca din a doua jumătate a anului 2021 să avem pașaport de vaccinare, dar e prematur să discutăm acum, pentru că trebuie să vedem cu se derulează vaccinarea în toate statele lumii. Scopul este ca virusul să fie oprit pe plan mondial și ne dorim ca 70% din populație să fie vaccinată”, conchide Arafat.