MENIU

Raed Arafat explică rata ridicată de infectare din Ilfov în ciuda carantinei: Nu se respectă cu strictețe regulile și nu se fac suficiente controale

Raed Arafat

Raed Arafat a declarat duminică, la Realitatea Plus, că menținerea ratei ridicate de infectare cu Sars-Cov-2 în localitățile carantinate din Ilfov, lângă București, în ciuda impunerii carantinei este cauzată de faptul că cetățenii nu respectă cu strictețe regulile, iar controalele nu sunt suficiente. În acest context, Șeful DSU a reiterat apelul ca persoanele care pot să lucreze de acasă pentru a evita deplasările. 

”Înseamnă că unele reguli nu se respectă, măsurile de carantină probabil nu se respectă cu strictețe. Fiind aproape de București, mișcarea din Ilfov nu rezolvă această problemă. 

În alte localități au avut succes - Sibiu, Bistrița, Baia Mare, unde măsurile de control au fost foarte serioase. Carantina din localitățile din jurul Timișoarei a dus la scăderea inclusiv a incidenței în Timișoara. 

Depinde de modul de implementare a măsurilor și de cât de mult luăm în serios respectarea acestei măsuri. 

Există o conexiune între Ilfov și București, nu putem să le separăm. De aceea avem recomandarea clară de muncă la domiciliu acolo unde se poate. Multe companii fac acest lucru”, a spus Arafat.