MENIU

Raed Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti: „Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală”

Tragedie la Târgu Cărbunești

Secretarul de stat Raed Arafat spune că se investighează cauza incidentului de la Târgu Cărbuneşti, însă problema oxigenului este una reală şi a apărut în mai multe spitale din lume.

„De data asta a fost problema oxigenului. Iniţial ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocător, ăsta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen.

Urmează cei care investighează, să vină cu date. Ulterior am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a declarat Raed Arafat.

O nouă tragedie a avut loc, vineri, 22 octombrie, într-un spital COVID după ce pacienții au rămas fără aer în secţia de Terapie Intensivă. Nu a mai fost oxigen în instalaţie și 4 oameni au murit la scurt timp după defecțiune. Alți pacienți de la Terapie Intensivă au fost mutați urgent la alte spitale. 

Incidentul s-ar fi produs în jurul orei 6.40 dimineața. Zeci de pacienți erau conectați la instalația de oxigen care s-a defectat. Peste 150 de bolnavi erau în spital, iar câteva zeci aveau nevoie de oxigen. Unii au fost mutați rapid la alte spitale, în timp ce alții au fost scoși în ambulanțe și ventilați mecanic.