MENIU

Raed Arafat: Dintre cei 27 de morți, 17 sunt neidentificați. Posibil să mai apară decese

Raed Araft a declarat dupa sedința Comitetului de Urgenta de la Guvern, că dintre cei 27 de morți din urma incendiului din clubul Colectiv, 17 sunt neidentificați pana la aceasta ora, iar dintre răniți, doar 5 sunt neidentificați. Arafat a mai spus că este posibil să mai survină decese. Nicolae Bănicioiu, ministerul Sănătății, a sustinut că situatia actuala a ranitilor este stabilizată după incendiul de aseară. Acesta a facut un apel catre cei care vor sa doneze sange, sa mearga la centrele de transfuzii, ordonat, pe parcursul urmatoarelor zile. 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a susținut, sâmbătă dimineață, că echipele de intervenție au ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv în 11 minute.

"Apelul a intrat la 22,32, au fost mobilizate primele forțe și au început deplasarea către locul incendiului sosind acolo la 22,43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la fața locului, 11 minute. Constatând situația de acolo a fost solicitată declanșarea planului Roșu, care este planul pe care îl declanșăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la fața locului și unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje și inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenție la dezastre sau accidente colective", a spus Arafat, la Palatul Victoria, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Din 26 de decedati sunt 17 neidentificati. Clubul nu avea autorizatie pentru spectacol pirotehnic. Sunt 5 neidentificati, printre printre raniti. Este posibil sa  apara si alte decese".

El a prezentat de asemenea situația repartizării răniților la spitalele din Capitală.

La Spitalul Floreasca, au rămas 15, au primit 57. 17 au fost transferați, 25 au fost trimiși la domiciliu. Spitalul Universitar — 25 de prezentări, 24 au rămas internați și, din păcate, un deces. Spitalul pentru Arși — 29 de prezentări, 27 au rămas internați, 2 la domiciliu. Spitalul Elias —4 prezentați, 16 internări. Spitalul Pantelimon — 7 prezentări, 6 au rămas internați, Spitalul Sf. Ioan — 9 prezentări, 8 au rămas internați, diferența la domiciliu, Spitalul Militar — 15 prezentări, 12 internați care includ și transferurile, Spitalul Bagdasar — 25 prezentați, 25 internați, Spitalul Colțea — 8 prezentați, unul la domiciliu și 7 transferați la alte spitale — motivul a fost că nu există chirurg de chirurgie plastică și că era mai bine pentru pacient să îi transferăm după ce s-au acordat măsurile de prim ajutor, Spitalul Grigore Alexandrescu — 2 prezentări, 4 internări, pentru că au mai fost transferați doi tineri acolo, doi minori de la Spitalul Floreasca, Spitalul Budimex — 3 prezentări, 2 internări, unul la domiciliu, Spitalul Agripa Ionescu al SRI — 4 internări prin transfer, Spitalul Gerota al MAI — 3 internări prin transfer. Total internați 146", a anunțat Arafat.

 

Nicolae Banicioiu: ”Dorim sa va facem o comunicare dupa comitet. Vreau sa va spun ca sedinta a fost condusa de Gabriel Oprea. Vreau sa va spun ca statul roman functineaza de la ambulnata smurd pana la interventia isu. Referitor la partea de spitale, toate spitalele au actionat rapid. Iar toate medicamentele si tot ce era necesar a fost asigurat. Au fost luate masurile de transfer, in momentul de fata situatia este stabilizata. Vreau sa va citesc spitalele: floreasca arsi, coltea, militar, spital sri, spital mai. În acest moment, Oprea si Dusa sunt aici si au ramas la comnada comitetului. De asemenea pentru partea de asigurare a plasmei si a sangelui s-a asigurat rezerva staretgica totul este asigurat, solidaritatea este incredibila. Centrul de transfuzii a fost deschis de azi noapte. Sa nu ne ducem toti, ci sa conservam efortul pentru zilele urmatoare”