MENIU

Raed Arafat, detalii despre regulile impuse cetățenilor care vin din zona roșie și galbenă

Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat vineri seară, după ședința de guvern în care au fost stabilite noile măsuri de relaxare, ce restricții le sunt impuse cetățenilor care vin în România din țările incluse în zona roșie și galbenă. 

”Lista este diferențiată pe galben, verde și roșu, după incidențele din România. 
Motivul pentru care s-a făcut acest lucru după consultarea cu cei de la INSP este să nu intre brusc țări care ne depășeșc cu foarte puțin. 
Dacă este în zona codului galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR făcut în ultimele 72 de ore.
Dacă este în zonă roșie, persoana fie este vaccinată, fie intră în carantină. În acest caz, testul nu mai scutește de carantină, asta este diferența între zona roșie și galbenă. Turiștii care vin în România din zona verde nu mai eu nevoie de nimic”, a explicat Arafat.

Perioada de carantinare rămâne în continuare de 14 zile. 

”Rămâne valabilă și prevederea că, dacă persoana face test în a opta zi, poate ieși din carantină în a zecea zi”, a mai adăugat Arafat. 

Citește și: ”LISTA ROȘIE a țărilor periculoase COVID-19, LISTELE GALBENĂ și VERDE. Unde este obligatorie carantina - DOCUMENT”

Mai multe articole despre:
raed arafat zona rosie zone galbena carantina