MENIU

Raed Arafat, despre operațiunea de salvare din Vrancea: „Până acum au fost evacuate 6 persoane, printre care un minor de 16 ani.”

Raed Arafat

Raed Arafat - șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, că au fost evacuate 6 persoane până în prezent în Vrancea, printre care și un minor de 16 ani. Operațiunea de salvare continuă pentru salvarea altor șase persoane.

UPDATE: Misiunea de salvare a celor 12 persoane izolate din Județul Vrancea s-a finalizat cu succes, intervenția bazându-se pe mai multe efective de intervenție în situații de urgență.

Știrea inițială:

„Până acum au fost evacuate 6 persoane, printre care un minor de 16 ani. Eu sper ca în următoarele două-trei ore să avem toate persoanele în siguranță. Colegii lucrează, important e să nu ne ajungă noaptea și să nu putem să-i evacuăm că noaptea e mai greu.

Sunt situații punctuale la care intervin pompierii, în beciuri.. situația critică rămâne în Vrancea, mai sunt șase persoane. Sperăm că vor fi evacuați cât mai repede.

Vrancea rămâne sub cod portocalu împreună cu alte județe. Orice nevoie de forțe de trimis ni se solicită trimitem imediat. Dacă au nevoie de sprijin trimitem imediat. În prima fază, trimitem de acasă, în faza a doua trimitem din alte județe”, a spus Raed Arafat, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Pentru situația de la Vrancea s-a solicitat sprijinul IJJ. Intervin 7 jandarmi cu o dronă și 2 autoturisme de teren, pentru salvarea persoanelor izolate de viitură în mijlocuil apelor. Sâmbătă dimineaţă s-au reluat operaţiunile de salvare a celor 12 persoane din care trei sunt femei, aflate izolate încă de vineri în mijlocul apelor. Din cauza debitului pârâului Zăbala efectuarea operaţiunii de evacuare a acestor persoane este greoaie. Oamenii se adăpostesc într-un vagon, chiar în mijlocul apei.

 

Mai multe articole despre:
raed arafat vrancea